Vad tycker deltagarna

 • Fotoresa Island
  Fantastisk fotoresa på Island med häpnadsväckande och varierande naturlandskap. Resan var välarrangerad och intensiv på ett positivt sätt! Tack vare detta och konstruktiv feedback från fotograferna Patrik och Ella blev förutsättningarna för att fotografera optimala! Både fotografer och hela resegruppen var hemskt trevliga. Fotoresan var både lärorik och oförglömlig!

  Silvia L.

 • NattfotograferingJag deltog för någon tid sedan i en kurs i nattfotografering i Stockholm. Det var en utmärkt kurs med en mycket kunnig och entusiastisk kursledare. Under tre timmar fick vi öva landskapsfotografering över Riddarfjärden, fånga trafiken på Centralbron, göra ljusmålning och fotografera de smala gränderna i Gamla Stan. Mycket lärorikt! A. Klevmarken
 • PrivatkursMin son Alexander tog en privat fotokurs med Patrik. Han var mycket nöjd och kände sig inspirerad att fortsätta med fotografering. Patrik är mycket pedagogisk och hjälpte Alexander att förstå både den teoretiska och den praktiska biten i fotografering. Han kommer absolut gå fler kurser hos Mästerfoto. U. Lundblad
 • Naturfotografering LandsortVar med på en fotohelg ute på Landsort och det var så bra. Bra workshop, kanon trevligt sällskap, god mat och härligt ställe att fotografera. Ser fram emot nästa äventyr med Mästerfoto. L. Rigolet
 • Naturfotografering LandsortHej! Tack för fantastiska dagar på Landsort! Jag är imponerad över hur bra upplägget var. Tiden utnyttjades maximalt och det var väldigt bra och givande innehåll! Och hela tiden ett väldigt bra och trevligt bemötande. Jag är ju lite novis på området och jag blev imponerad över hur fina bilder det togs på kursen. Nu känner jag att jag vill gå vidare och prova på att utveckla mitt fotograferande med nyvunnen kunskap och jag hoppas också på att kunna gå andra kurser längre fram!. Varmt tack till alla (lärare och kursdeltagare) E. Håkansson
 • Bilfotografering ”On location”
  Gick en kurs i bilfotografering hos Mästerfoto. Lärare var Max Gennel och Patrik Lindqvist och det var mycket lärorikt och trevligt. Vi fick jobba med kamera på rigg, panorering, medåkning, redigering och mycket annat. Bilarna var en ny Madzda Miata, lånad av Madzda Sverige och en Porsche 993 som ägdes av Anders Wännerman. Kursen kan verkligen rekommenderas!

  Gunar J.

 • Fotokurs steg 2
  Jätterolig och givande kurs. Jag kommer gärna på fler!

  Eva J.

 • Nattfotografering
  Mycket bra kurs! Blev mycket inspirerad. 3h gick väldigt fort. Roligt och lärorikt var det! :)

  Conny B.

 • Nattfotografering
  Jättekul att få lära sig lite okonventionella och spännande sätt att fota! Lite användbar teori fick man på köpet.

  Anna C.

 • Fotoresa Island
  Tack för underbara dagar! Det var avkopplande och lärorikt! Samt trevligt! Inför resan hade jag köpt ND-filter och fjärrutlösare. Nu ska jag även skaffa pol-filter! Jag blev triggad!!

  Erik P.

 • Fotokurs steg 1-2
  Engagerade, kunniga och inspirerande kursledare! Bra med många praktiska övningar. Kursledarna noga med att alla förstod och höll ett bra tempo.

  Emma V

Vad tycker deltagarnaPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer

Mästerfoto vill att du ska fotografera, inspireras och utveckla dina kunskaper inom fotografering.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Vi erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning. Vi ger dig direkt feedback på bilderna under kurserna, samt utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både glada amatörer och proffs – allt från grundkurser till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurser – efter fotokursen har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott.

Kvällskurser – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll någon dag i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling & temainriktad fotografering.

Helgkurser – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla teknisken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Titta in på www.fotokurs-online.se

Vi arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, stellar eagle som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Tura Scandinavia
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X