Gå mäklarfoto fotokurs | Fotokurser & workshops

Mäklarfoto | Lär dig bostadsfotografering

Fota mäklarfoto - Lär dig fotografera bostadsfoto

Fotografering av bostäder och fastigheter utgör ett lukrativt heltidsjobb för en del fotografer. Som mäklarfotograf läggs det ned både tid och kärlek för att bilderna ska bli så bra som möjligt. Det bästa resultatet uppnås när fotografen har stor kunskap om ljus, ljussättning och en god känsla för hur bostaden ska fotograferas på bästa sätt men även ett bra samarbete mellan mäklare och säljare är den del av framgången.

För att säljaren ska bli nöjd behövs riktigt bra bilder till försäljningen som visar bostadens allra bästa sidor på objektet.

Kurser i Bostadsfotografering

Vi erbjuder kurser i mäklarfoto a.k.a bostadsfotografering eller fastighetsfoto. Kurserna är skräddarsydda helt till dina förutsättningar från grunder till mer avancerade fototekniker men även bildredigering för att kunna redigera bilder till mäklare.

Är du redan fotograf men vill finslipa kunskapen eller fastighetsmäklare som vill ta över ansvar på vissa objekt eller helt ta över fotograferingen för ditt kontor. Vi anpassar kursen efter era behov.

Vad gör en mäklarfotograf?

Som mäklarfotograf har du möjlighet att försörja dig heltid eller deltid med att fotografera villor, lägenheter, sommarhus, tomter, torp eller gårdar. Den största skillnaden med att jobba som bostadsfotograf idag är att det är en högre bildkvalitet och det behövs riktigt bra bilder men även att mer tid läggs på styling av inredningen för att objektet ska sticka ut.

Fotografen går igenom hela bostaden, ser över säljande vinklar i varje rum men även vilken ljussättning som blir bäst. Om det behövs fixas eller flyttas så gör fotografen även detta för att bilderna ska bli så bra som möjligt.

Bilder som tas inför en försäljning av en bostad till stor del påverkar hur försäljningen slutar. Bra bilder på en bostad lockar till betydligt många fler spekulanter till visningen.

Mäklarfotografering tips

Se till att det är välstädat och snyggt i alla rum. Plocka bort personliga saker som kläder, familjebilder och småsaker som står framme och skapar en känsla av kaos. Förbered med nya blommor, gröna växter och fruktskålar som ger bostaden liv och ger ett trevligt intryck till köparen.

Förbered bostaden inför fotografering och visning
En bra regel är att rensa så mycket som möjligt så att det blir så stilrent och luftigt som möjligt. Dem som ser bilderna eller går på visning ska kunna visualisera sig sitt nya hem. Undvik för stora möbler som tar plats på golvet, tänk dig ett fint hotellrum som har mycket öppna ytor och det finns inte så mycket prylar på varje bord eller hylla, känns lyx och ombonat men inte rörigt.

Vi utför självklart även fotografering för mäklare, privatperson eller företag. Kontakta oss för en offert.