Gå grundkurs fotokurs | Fotokurser & workshops

Grundkurs fotokurs

Grundkurs fotografering - Nybörjare fotografering

Lär dig hur du blir en bättre fotograf med hjälp av grunderna i fotografering. Många är självlärda men saknar ofta vital fotokunskap för att kunna hantera systemkamera med alla dess inställningar och funktioner.

Varför ska du gå en grundkurs i fotografering?

Du lär dig viktig kamerateknik, kreativ fototeknik, vitbalans, fokusmetoder m.m men även bildkomposition för att kunna ta bättre bilder. Vi erbjuder många olika kurser för att du ska kunna bli en bättre fotograf. Alla kameramärken är välkomna såsom Canon, Sony, Nikon etc. och det fungerar med systemkamera, kompaktkamera eller andra digitala kameror som har manuellt läge (M).

Det finns kurser för nybörjare, fortsättningskurser till mer avancerade fotokurser. Här hittar du även kurser i bildredigeringsprogrammet Adobe Lightroom Classic för dig som vill lära dig att bildbehandla bilderna för att uppnå maximal potential på dina bilder.

Grundkurser

  • Grundkurs foto – För dig som är nybörjare som vil lära dig relevant kamerateknik tillsammans med praktiska fotoövningar.
  • Nattfoto grundkurs – Lär dig fotografera i svagt ljus och vad som behövs för att lyckas med dina nattbilder. Packa ner stativ och systemkamera så löser vi resten.
  • Naturfoto grund – Fånga ljuset i naturen med färg, mönster och textur. Inspirerande fotokurs för alla åldrar och tidigare fotoerfarenhet. Lär dig mer om stativ, långexponering, hantera skärpedjup men även makro fotografering. Vi håller naturfotokurser i hela Sverige.
  • Bildredigering - Lär dig bildredigering Lightroom classic för att göra effektiv bildbehandling som hjälper bilden att stå ut i mängden.
  • Systemkamera eller kompaktkamera – Det går bra med både systemkamera eller kompaktkamera, så länge du har manuellt läge (M) vilket de flesta kameror har idag, är du osäker så kontakta oss gärna.