Om oss

Mästerfoto vill att du ska fotografera, inspireras och utveckla dina kunskaper inom bild och media. Vi erbjuder därför fotokurser och fotoupplevelser med praktisk inlärning. Vi arrangerar även föreläsningar, fotoresor och utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

På samtliga kurser använder du som deltagare din egen kamera för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Vi ger dig direkt feedback på bilderna under kursen, samt uppgifter som utmanar just dig. Efter en kurs hos oss har du lärt känna din kamera på nya sätt och du kommer våga fotografera mer kreativt. Den gröna knappen blir ett minne blott.
 
Vi har goda kontakter med leverantörer och samarbetspartners, vilket möjliggör att du finner den senaste utrustningen vid varje kurstillfälle.

Patrik Lindqvist är en prisbelönt frilansfotograf som genom åren har blivit publicerad i tidningar och magasin världen över. Det stora antalet uppdragsgivare pekar på hans bredd och mångsidighet. Patrik kan konsten att förmedla action och äventyr blandat med kreativa vinklar från en mängd olika sporter, ibland hängandes utmed ett högt berg i Alperna. Under många år var han bosatt i Chamonix, Franska alperna där han dokumenterade professionella atleter inom olika extremsporter på uppdrag av några av världens mest framstående outdoormagasin. Patrik utbildade sig till fotograf i Australien 2002 och har sedan dess arbetat från jordens alla hörn. I dag är han baserad i Stockholm och kan visa upp en gedigen portfolio – som frilansfotograf arbetar han med inom journalistik, porträtt, sport och reklam. Patrik är en hängiven fotograf som aldrig får slut på idéer och lägger sin fokus på det kreativa i bilden och strävar efter att alltid hitta något nytt, annorlunda och unikt i varje motiv. Han tycker om naturliga foton med mycket liv och rörelse, som dokumenterar och står ut.är en prisbelönt frilansfotograf som genom åren har blivit publicerad i tidningar och magasin världen över. Det stora antalet uppdragsgivare pekar på hans bredd och mångsidighet. Patrik kan konsten att förmedla action och äventyr blandat med kreativa vinklar från en mängd olika sporter, ibland hängandes utmed ett högt berg i Alperna. Under många år var han bosatt i Chamonix, Franska alperna där han dokumenterade professionella atleter inom olika extremsporter på uppdrag av några av världens mest framstående outdoormagasin. Patrik utbildade sig till fotograf i Australien 2002 och har sedan dess arbetat från jordens alla hörn. I dag är han baserad i Stockholm och kan visa upp en gedigen portfolio – som frilansfotograf arbetar han med journalistik, porträtt, sport och reklam. Patrik är en hängiven fotograf som aldrig får slut på idéer och lägger sin fokus på det kreativa i bilden och strävar efter att alltid hitta något nytt, annorlunda och unikt i varje motiv. Han tycker om naturliga foton med mycket liv och rörelse, som dokumenterar och står ut.

För mer info titta in på www.patriklindqvist.com

Max Gennel har sedan barnsben älskat att fotografera och resa. Som sexåring tog han över pappas Agfa Click-I och Kodak Instamatic med lösa blixtkuber. Under senare år blev Minolta och Sony favoriter och han är numera Sonys ambassadör i Sverige. Max har en stor passion för bröllops-, bil-, produkt- och porträttfotografering. Att fotografera ett bröllop eller en bil utan att se platsen innan är något som han verkligen gillar: ”Det ger en kick att utmana sig själv och den utrustning man har med när man väl är on location”. När det gäller ljus och ljussättning föredrar Max enkla lösningar. Han arbetar mycket med naturligt ljus och reflexskärmar vid bröllopsfotografering. Vid andra typer av fotografering använder han Profotos Off-Camera Flash med enkla tillbehör. Med på alla fototillfällen och kurser följer såklart kameraväskan. Den innehåller Sony A7r, fyra olika objektiv, Profoto B1 & B2 Off-Camera Flash, OCF tillbehör, Reflexskärm Silver/Vit, Svart/Vit och något paraply.

För mer info titta in på instagram.com/maxgennel

Om ossPatrik Lindqvist
X