Fotoresa Senja Vinterlandskap | Fotoresor Norge landskap

Senja Vinterlandskap

Direkt till datum & Anmälan

Fotoresa Senja Vinterlandskap – Tycker du om att fotografera landskap på vintern?… är svaret ja så är fotoresan till Senja perfekt för dig!

Den nordliga breddgraden gör att magiskt vinterljus ligger mjukt över de majestätiska landskapet under större delen av dagen. Det bjuds på dramatiska kustlandskap omgärdade av massiva fjordvyer men även goda chanser till Norrsken.

Tidig morgon och man kan precis urskilja fjordlandskapet, det är dags att ge sig av mot första fotograferingen. Snart analkas det svaga gryningsljuset och kreativiteten börjar med att hitta intressanta motiv. Så här långt norrut håller sig ljuset mjukt länge för att solen står lågt under denna period vilket skapar fantastiskt vinterljus. Veckan fortsätter med fotografering vid gryning och skymning men även dagsturer bjuder på fina landskap.

En eftermiddag vandrar vi i lugnt tempo (anpassas efter er förmåga) på snöskor upp i bergen för att fotografera sista solljuset fram tills det börjar skymma. En upplevelse att njuta av själva platsen men även fotograferingen av flera olika motiv i solnedgång gör detta en riktig höjdpunkt under fotoresan.

Vi bor i en hytta nere vid fjorden för att få en fin upplevelse även när vi inte fotograferar. Här hålls workshops i bildbehandling och andra gemensamma genomgångar. Du får individuell coachning med teknik och komposition etc. Lär dig planera dina motiv efter ljusets riktning och tidpunkt. Det blir en kreativ och inspirerande vecka med mycket fotografering och workshops där du får nya verktyg att arbeta med i din framtida fotografering.

 • Alltid liten grupp med likasinnade
 • Individuell fotografisk coachning
 • Fotografera i mjukt vinterljus
 • Vandring till ett pass med motiv i flera riktningar
 • Snöklädda fjordlandskap
 • Goda chanser till norrsken
 • Lär dig planera din fotografering efter ljuset
 • Bildkomposition och hur man kan använda förgrunder och delar av landskapet för att skapa djup och dramatik
 • Fotografering sker till huvuddelen vid gryning eller skymning
 • Bildvisning för att diskutera bilder, komposition & ljus för att utvecklas vidare
 • Kreativa workshops i kamerateknik & bildredigering i Adobe Lightroom
 • Mästerfoto guidar dig till det bästa platserna beroende på väder & vind
 • Digitalt möte – förberedelser och frågor inför resan
 • Digitalt möte – bildvisning och feedback efter resan

Målet med alla fotoresor och workshops som Mästerfoto arrangerar är att du ska komma hem med så bra bilder som möjligt, nya fotokunskaper och minnesrika upplevelser från resan. Platserna vi åker till är noga utvalda och tidpunkten är planerad in i minsta detalj för att få bästa möjliga ljus till motivet.

Våra fotoresor sker alltid i små grupper för att du som deltagare ska få individuell coachning men även större möjligheter till fler motiv under resan.

Välkommen på ditt nästa foto-äventyr med oss på Mästerfoto!

Mer information om resan hittar du nedan under innehåll, program och rekommenderat flyg.

Fotokurs tidFortsättning

Fotokurs längd7 dagar
Datum & Anmälan

Fotokurs kartaSenja, Norge

Fotokurs tidOnsdag 15:00 – Tisdag 13:00

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåLätt – Hike till pass Medel

Fotokurs deltagare4 – 7

Fotokurs pris23 495 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor

Ingår:

+ Fotografisk coachning av Patrik Lindqvist
+ Del i tvåbäddsrum
+ Frukost och lunch (lunchpaket kan förekomma)
+ Transfer t/r Tromsö el. Bardufoss
+ Lokala transporter

Tillkommer:

– Flyg Tromsö el. Bardufoss
– Middag
– Dryck
– Försäkring & avbeställningsskydd
– Andra personliga utlägg

Förkunskaper:
 • Vi rekommenderar att du har grundläggande fotokunskap såsom exponering och bildkomposition
 • Lätt ansträngningsnivå – Medel fysisk kondition om man vill gå till passet (2km som en röd skidpist med ca 400 höjdmeter i lugnt tempo)
Ta med:
 • Egen systemkamera med objektiv 24 – 70mm. Men även vidvinkel eller tele kan vara användbart
Tillval: (lägg till vid anmälan )
 • Enkelrum 3250:-
 • Hyr stativ 400:-
 • Diplom 180:-


Dag 1
Resdag till Tromsö eller Bardufoss. Mästerfoto hämtar upp på flygplatsen för att sedan bege oss mot Senja och vår inkvartering. På kvällen är det middag, välkomstmöte och en inledande workshop för att förbereda kommande dagars fotografering.

Dag 2 (F – L)
Gryningsfotografering för att sedan åka tillbaka till inkvartering för att äta frukost. Lite vila och efter att ha gått igenom morgonens bilder tar vi lunch. Workshop i Lightroom och bildbehandling av landskapsbilder. På seneftermiddagen åker vi mot nästa destination för kvällsfotografering. Väl tillbaka blir det middag och sedan genomgång av dagen.

Dag 3 (F – L)
Gryningsfotografering för att sedan åka tillbaka till inkvartering för att äta frukost. Lite vila och efter att ha gått igenom morgonens bilder tar vi lunch. På eftermiddagen ska vi gå upp på snöskor till ett pass för kvällsfotografering, 400 höjdmeter och 2km vilket vi gör i ett lugnt tempo. Det är uppförsbacke som en röd skidpist med ett kort lite brantare parti (svart skidpist) på slutet. Själva vandringen är enkel och ingen risk för att ramla ner (denna aktivitet kan man avstå om man inte vill). Väl tillbaka blir det middag och sedan genomgång av dagen.

Dag 4 (F – L)
Gryningsfotografering för att sedan åka tillbaka till inkvartering för att äta frukost. Lite vila och efter att ha gått igenom morgonens bilder tar vi lunch. Bildbehandlings workshop i Lightroom. På eftermiddagen åker vi på en roadtrip för att besöka intressanta platser enkelt tillgängliga direkt från vägen. Väl tillbaka blir det middag för att sedan ha en genomgång av dagen och bildvisning med kreativ feedback.

Dag 5 (F – L)
Gryningsfotografering för att sedan åka tillbaka till inkvartering för att äta frukost. Lite vila och efter att ha gått igenom morgonens bilder tar vi lunch. På seneftermiddagen åker vi mot nästa destination för kvällsfotografering. Väl tillbaka blir det middag för att sedan ha en genomgång av dagen och bildvisning med kreativ feedback.

Dag 6 (F – L)
Väderdag om någon av andra fotograferingarna blir inställda p.g.a väder så läggs de in här. Eller sker andra aktiviteter under dagen.

Dag 7 (F)
Gryningsfotografering och sedan frukost. Därefter åker vi mot flygplatsen

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

Är du inte helt säker på om du kan delta. Gör en intresse- anmälan så meddelar vi om det blir ändring eller sätter in extra workshops. Anmäl ditt intresse till Mästerfoto för att få uppdateringar och mer information.

Senja Vinterlandskap
Anmälan + Intresseanmälan

Senja vinterlandskap

2025
2 februari – 8 februari

OBS! Vid anmälan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften 4 500:-. För att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.
Delbetalning – Du kan dela upp din betalning med upp till 12 månaders räntefritt. Läs mer…

Fotokursen kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

Anmälan + Intresseanmälan

  Namn *

  E-post *

  Telefon *

  Meddelande *

  Senja VinterlandskapPatrik Lindqvist