Naturfoto Gotland

Naturfoto Gotland – Följ med och upplev en fantastisk långhelg med landskapsfoto på Gotland.

Våren har precis dragit in på Gotland när gruppen ankommer och naturen börjar vakna till liv. Det finns möjlighetetr till både råa och karga landskap till nyutslagna blommor. Vi inriktar oss på kustlanskap vilket på Gotland är helt unikt med raukar, kalkstenstränder, vindpinade träd men även klassiska blomängar.

Det viktigaste är ljuset vid landskapsfotografering och vårt program är upplagt för bästa möjligheterna till bra bilder, så räkna med tidiga morgnar och sena kvällar med vila när ljuset inte är så fotogenikt. Under helgen går vi igenom kamerateknik, bildbehandling i lightroom classic CC till andra viktiga delar som är ett måste vid landskapsfotografering. Det kommer även lite tips & tricks som är bra att kunna för bättre resultat. Det blir även diskussion kring bilder och bildvisning med kreativ feedback för att utveckla ditt bildseende.

Förbered dig på en långhelg med mycket fotografering och god gemenskap!

 • Alltid liten grupp med likasinnade
 • Individuell foto coachning
 • Under helgen får du lära dig mer om nd-filter & pol-filter
 • Komposition och hur man kan använda förgrunder och delar av landskapet för att skapa djup och dramatik
 • Fotografering sker till huvuddelen vid gryning eller skymning
 • Vi kommer att arbeta med allt från mjuka till frysta rörelser
 • Bildvisning för att diskutera bilder, komposition & ljus för att utvecklas vidare
 • Kreativa workshops i kamerareknik & bildbehandling i Adobe lightroom
 • Mästerfoto guidar dig till det bästa platserna beroende på väder & vind

Det blir en kreativ och inspirerande helg med mycket fotografering och workshops där du får nya verktyg att arbeta med i din framtida fotografering.

Mer information om resan hittar du nedan under innehåll, program och rekommenderad färja.

Fotokurs tidFortsättning

Fotokurs längd3 ½ dag
Datum längst ner på sidan.

Fotokurs kartaGotland

Fotokurs tidTorsdag 13:00 – Söndag 12:00

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåLätt

Fotokurs deltagare4 – 7

Fotokurs pris7 495 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor

 • Workshop i bildbehandling
 • Struktur & planering
 • Skapa ett panorama
 • Arbetsflöde från bildidé till färdig bild
 • Tänket bakom bilden, hitta motiv, djup och använda perspektiv
 • Macro & detaljfotografering
 • Kreativ feedback på tagna bilder
Ingår:
 • Yrkesfotograf/ kursledare
 • Del i tvåbäddsrum (tillval enkelrum)
 • Helpension (se program)
 • Transporter under kursen

Rekommenderad färja:
Torsdag 09:00 – 12:25 Nynäshamn – Visby
Söndag 16:00 – 19:15 Visby – Nynäshamn

Det finns fler alternativ men kontakta oss för möjligheter.

Förkunskaper:
 • Vi rekommenderar att du har grundläggande fotokunskap såsom exponering och lättare komposition
Ingår ej:
 • Resa t/r Visby
 • Försäkring & avbeställningsskydd
 • Lakan
Ta med:
 • Egen systemkamera
 • Objektiv: Normal 24 – 70mm men även vidvinkel eller tele kan vara användbart
 • Bärbar dator med Lightroom classic CC el. Photoshop)
 • Oömma kläder
Tillval: (lägg till vid anmälan )
 • Enkelrum 1450:-
 • Hyr stativ 400:-
 • Diplom 180:-

Torsdag (Middag)
Mästerfoto möter upp på färjeterminalen alt. flygplatsen. Transfer till vårt första boende. Genomgång av helgen och förberedande workshop. Middag för att sedan åka direkt på kvällsfotografering av kustlandskap.

Fredag (Frukost – Lunch – Middag)
Gryningsfotografering av kustlandskap för att sedan fortsätta resan mot några olika platser för morgonfotografering. Lunch på vägen och tidig eftermiddag anlända på vårt boende för nästkommande två dagar. Vila och lugnt. Workshop i lightroom och genomgång för kvällen. Bildvisning och kreativ feedback av tagna bilder. Middag och sedan kvällsfotografering.

Lördag (Frukost – Lunch – Middag)
Gryningsfotografering av kustlandskap. Frukost i vårt boende för att sedan inta vila. Workshop i lightroom/ kamerateknik. Lunch på vårt boende. Lite lokala aktiviteter.
Bildvisning och sedan middag. Kvällsfotografering av kustlandskap.

Söndag (Frukost)
Gryningsfotografering av kustlandskap. Frukost på boendet. Transfer till Visby. För det som vill stanna lite längre och se Visby så finns möjligheter till detta.

Är du inte helt säker på om du kan delta. Gör en intresse- anmälan så meddelar vi om det blir ändring eller sätter in extra workshops. Anmäl ditt intresse till Mästerfoto för att få uppdateringar och mer information.


Naturfoto Gotland

14-17 Maj 2020 – 7 495:-

Sista anmälningsdag: 30 dagar innan kursen
Fotoresan kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

OBS! Vid anmälan av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften för att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.

Anmälan + Intresseanmälan

Namn *

E-post *

Telefon *

Meddelande *

Naturfoto GotlandPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf!

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa foto kunskaper. Vi hjälper dig ta bättre bilder.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs foto till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm, Göteborg & Malmö men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På fotokurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Fotokurser grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott och Mästerfoto lär dig ta bättre bilder. Här finns b.l.a grundkurser foto & naturfoto.

Fotokurser kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Fotokurser helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Fotokurser Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto erbjuder fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island fotoresa – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan fotoresa – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina fotoresa – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta med gaslampor i gryningen. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr. Bli en bättre fotograf med Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Profoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X