Lightroomkurs introduktion

Lightroomkurs introduktion – På den här grundkursen introduceras du till Adobe Lightroom classic & lättare bildredigering.

Vi går igenom allt du behöver veta för att komma igång med fotoredigering på egen hand – programmets mest effektiva verktyg & hela arbetsflödet från import till färdig bild.

Datum & anmälan (följ länken): Stockholm, Göteborg eller Malmö

Denna grundkurs riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i det mest använda fotoredigeringsprogram som finns idag. Adobe Lightroom används av allt från nybörjare till professionella fotografer & det är i stort sett det enda programmet som du behöver för att organisera & redigera bilder. Med dess enkla gränssnitt och smarta moduler kommer du att kunna effektivisera ditt arbetsflöde & få större koll på dina bilder.
 
Under kursen lär du dig att hitta i Lightroom & att använda de vanligaste redigeringsverktygen. Du kommer bland annat att lära dig om arbetsflöde, organisering, framkallningsverktyg, skärpa, dammborttagning och RAW-format. Vi går tillsammans igenom hela arbetsflödet från import av bilder, redigering och har slutligen en färdig bild redo för export till tryck eller webb. Vi redigerar bilder tillsammans för att du som deltagare ska få insikt i vad som händer & varför det händer.
 
Du kan enkelt ladda ner en demo på Lightroom classic.

Fotokurs tidGrundkursFortsättning

Fotokurs längd3 Timmar

Fotokurs kartaStockholm
Göteborg
Malmö

Fotokurs tid18:00

Fotokurs erfarenhetInga. Vi lär dig.

Fotokurs deltagare4 – 6

Fotokurs pris995 Kr

 • Alltid liten grupp
 • Lär dig hantera Lightroom classic
 • Göra hela arbetsflödet från import till färdig bild
 • Betygsätt, sortera och organisera biblioteket
 • Välja bilder, sök och meta
 • Lättare bildbehandling i Raw
 • Olika framkallningsverktyg
 • Dammborttagning
 • Skärpa & brusreducering
 • Färg till svartvitt
 • Göra exporteringspresets till webb och print

Förkunskaper:
 • Inga förkunskaper
 • Lite datorvana
Ingår:
 • Yrkesfotograf/ kursledare
 • Kursmaterial
 • Fika
Tillval: ( Lägg till vid anmälan )
 • Diplom
Ta med:
 • Egen dator med senaste Lightroom förinstallerat (svenska). Ladda ner Classic CC demo, klicka här
 • Mus, Trackball eller Ritplatta

Är du inte helt säker på om du kan vid detta tillfälle kan du göra en intresseanmälan så meddelar vi om det blir ändring på datumen eller om vi sätter in någon extra workshop. Anmäl ditt intresse till Mästerfoto för att få mer info och uppdateringar.

Lightroomkurs introduktionPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X