Lightroomkurs fortsättning

Lightroomkurs classic CC fortsättning – Detta är fortsättningskursen efter Lightroom introduktion. Vi går vidare med bildredigering i Adobe lightroom som framkallningsinställningar & viktiga redigeringsverktyg för att lyfta bilden.

Idag är det viktigare än nånsin att vara duktig på bildbehandling & vi hjälper dig på vägen. Vi går igenom det viktigaste verktygen & hur du använder dessa på ett effektivt sätt. Denna fortsättningskurs riktar sig till dig som vill ta dig vidare i programmet för att redigera bilden både med globala & lokala justeringar.

Under kursen lär du dig bl.a. beskära, dammborttagning, övertoningsfilter, justeringspensel, skärpa & vidare med exponering, lokala justeringar till tonkurva. Vi går igenom hela arbetsflödet från att importera till färdig bild redo för export till både tryck eller webb. Under kursen redigerar vi bilder gemensamt för att du som deltagare ska få insikt i vad som händer & varför det händer.

Du kan enkelt ladda ner en demo på Lightroom classic CC.

Fotokurs tidFortsättning

Fotokurs längd3 Timmar

Fotokurs kartaStockholm

Fotokurs tid18:00

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

Fotokurs deltagare4 – 6

Fotokurs pris1 295 Kr

 • Alltid liten grupp
 • Bildbehandling i RAW
 • Arbetsflöde från import till färdig bild
 • Lokala och globala justeringar
 • Svart och vitpunkt
 • Vitbalans
 • Skuggor & ljusdagrar
 • Tonkurva
 • Övertoningsfilter
 • Dammborttagning
 • Skärpa & brusreducering
 • Färg till svartvitt
 • Histogram
 • Färdiga exportpresets till webb och print

Förkunskaper:
 • Har gått Lightroom introduktion eller har liknande kunskaper
Ingår:
 • Yrkesfotograf/ kursledare
 • Kursmaterial
 • Fika
Tillval: ( lägg till vid anmälan )
 • Diplom
Ta med:
 • Egen dator med senaste Lightroom classic CC förinstallerat (svenska). Ladda ner Lightroom classic CC demo, klicka här
 • Mus, Trackball eller Ritplatta

Är du inte helt säker på om du kan vid detta tillfälle kan du göra en intresseanmälan så meddelar vi om det blir ändring på datumen eller om vi sätter in någon extra workshop. Anmäl ditt intresse till Mästerfoto för att få mer info och uppdateringar.

Lightroomkurs fortsättningPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf!

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa foto kunskaper. Vi hjälper dig ta bättre bilder.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs foto till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm, Göteborg & Malmö men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På fotokurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Fotokurser grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott och Mästerfoto lär dig ta bättre bilder. Här finns b.l.a grundkurser foto & naturfoto.

Fotokurser kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Fotokurser helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Fotokurser Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto erbjuder fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island fotoresa – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan fotoresa – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina fotoresa – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta med gaslampor i gryningen. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr. Bli en bättre fotograf med Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Profoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X