Fotoresa Kina

Fotoresa Kina – Sagolandskap, cormorant fiskare på sin flotte som speglar sig i floden vid soluppgången & unika porträtt fotograferingar iklädda folkdräkter. Under resan kommer du även att få uppleva den äldsta existerande kulturen som är över 5000 år gammal. Välkommen på ett äventyr!

Spetsiga berg som reser sig ur dimma vid soluppgången, solstrålar som lyser genom molnen & belyser landskapet, floder som speglar coromant fiskare (använder skarvar till att fiska) & möte med lokalkultur är några saker som du kan få uppleva under resan.

Vi åker till några av Kinas mest natursköna provinser & koncentrerar oss på landskap, lifestyle & kultur.
Landskapen är både stora & små men huvuddelen är mot de stora med en blandning av floder, bergstoppar & risfält. Vi utforskar även Zhangjiajie nationalpark & de välkända ”Avatar mountains” som inspirerade till de vackra bergsformationerna i filmen Avatar.

Porträtt fotograferingarna är ofta i pittoreska bergsbyar eller andra platser hemma hos våra modeller. När vi fotograferar Cormorant fiskemännen så har vi tre privata sessions, på kvällen med flotte, på morgonen med flotte & en ämnad bara till porträtt fotografering.

Det kommer även finnas möjligheter till street fotografering när vi besöker bergsbyar & marknader under resan.
Vi besöker dramatiska bergsformationer där det ofta finns låga moln & dimma som framhäver kontrasten & storheten på ett vackert estetiskt sätt.

Förbered dig på spektakulära sagolandskap, fantastiska möjligheter till unika privat fotografering av både cormorant fiskare & porträtt fotograferingar hemma hos lokalbefolkningen. Resan är skräddarsydd & platserna är noggrant utvalda utefter ljus, tidpunkt & väder.

Under resans gång blir det tid till både bildvisning och samtal kring hur vi lyckas med att fånga Kina på bästa sätt. På kvällarna njuter vi av god mat och diskuterar dagens upplevelser och fotografering tillfällen.

Sista anmälningsdag: 17 Juli 2019.
Fotoresan kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

OBS! Vid bokning av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften. Detta gör du vid ett senare steg i anmälningsformuläret.

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längd12 dagar
15-26 September 2018 FULLBOKAD
17-28 Oktober 2019

Fotokurs kartaKina

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåMedel

Fotokurs deltagare 4 – 7

Fotokurs pris29 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor


Höjdpunkter:

 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt beroende på väder & vind
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper
 • 3 fotograferingar med Cormorant fishermen (soluppgång, solnedgång & porträtt)
 • Zhangjiajie nationalpark (Avatar mountains)
 • Efterbehandlingskurs i Lightroom
 • Magiska sagolandskap
 • Risterasser
 • Pittoreska bergsbyar
 • Porträtt på unika platser hemma hos lokalbefolkningen
 • Kinesisk kultur som är den äldsta existerande kulturen i världen
 • God mat
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (kort vandring med fotoutrustning upp till 3 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har gått minst Grundkurs – Steg 1 eller har liknande erfarenhet.

Ingår:

 • Alla lokala transporter (ej flyg)
 • Svensk yrkesfotograf / reseledare
 • Aktiviteter enligt program
 • Inträden enligt program
 • Helpension
 • 10 nätter, del i dubbelrum

Ingår ej:

 • Flyg t/r Guilin
 • Enkelrum (Tillval: 4000 kr)
 • Dryck
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Resdag 1
Mästerfoto möter upp på Arlanda. Flyg från Sverige till Guilin

Dag 2
Ankomst till Guilin flygplats. Transfer till hotellet där vi kommer att bo I 5 nätter. Härifrån är det dagsutflykter till olika platser. När anländer till hotellet är det vila (egen tid) för att komma in I dygnsomställnigen. På kvällen är det välkomstmöte/workshop till att förbereda er inför mogondagens fotografering. Sedan äter vi middag tillsammans.

Dag 3
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. På eftermiddagen blir det porträttfotografering I en närliggande gammal stad. Hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet.

Dag 4
Vi startar tidigt för att ta oss till morgonfotografering av Cormorant fiskare. Under soluppgången fotograferar fiskemännen iklädda traditionella kläder, lifestyle med gaslampor, skarvar med utbredda vingar och när fiskaren kastar sitt nät är bara några av möjligheterna denna morgon. Efter fotografering åker vi tillbaka till hotellet för att äta frukost. Lite vila sedan blir det porträttfotografering av Cormorant fiskare I lokal miljö. På kvällen fotograferar vi Cormorant fiskare I solnegång.

Dag 5
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. Egen tid för att utforska den lokala byn. Goda möjligheter för streetfoto. På eftermiddagen blir det porträttfotografering hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet. Workshop och bildgenomgång.

Dag 6
Morgonfotografering och sedan frukost. Transfer till en bergsby vid risterrasserna där vi övernattar. På eftermiddagen fotograferar vi porträtt hemma hos en familj. På kvällen fotograferar vi landskap vid solnedgången. Middag på hotellet.

Dag 7
Frukost och sedan transfer till en annan bergsby för att fotografera ett gammalt par I deras hem. Fantastiska möjligheter till porträtt och årets vinnare I world photo awards har tagit sitt vinnande bidrag här. Lunch och sedan transfer till en klassisk kineskisk bergsby för streetfoto, stadsfoto & kvällsfoto I bymiljö. Middag på hotellet.

Dag 8
Mogonfotografering I bergsbyn. Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie nationalpark och avatar mountains. Lunch på vägen. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie där vi övernattar I 3 dagar. Middag på hotellet.

Dag 9
Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie nationalpark och avatar mountains. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie. Workshop och bildgenomgång. Middag I närheten av hotellet

Dag 10
Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie nationalpark och avatar mountains. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie. Middag I närheten av hotellet.

Resdag 11
Morgonfotografering I Zhangjiajie stad. Frukost på hotellet. På kvällen är det avresa mot Sverige. Övernattning I Peking.

Resdag 12
Flyg mot Sverige och sedan ankomst på kvällen till Sverige


Vi bor på hotell av minst medelstandard. Alla transporter sker i i bil eller minubuss med god komfort för dig och din packning.


Namn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Ämne

Meddelande

Fotoresa KinaPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer

Mästerfoto vill att du ska fotografera, inspireras och utveckla dina kunskaper inom fotografering.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Vi erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning. Vi ger dig direkt feedback på bilderna under kurserna, samt utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både glada amatörer och proffs – allt från grundkurser till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurser – efter fotokursen har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott.

Kvällskurser – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll någon dag i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling & temainriktad fotografering.

Helgkurser – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla teknisken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Titta in på www.fotokurs-online.se

Vi arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, stellar eagle som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Tura Scandinavia
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X