Fotoresa Kina

Fotoresa Kina – Sagolandskap, cormorant fiskare på sin flotte som speglar sig i floden vid soluppgången & unika porträtt fotograferingar iklädda folkdräkter. Under resan kommer du även att få uppleva den äldsta existerande kulturen som är över 5000 år gammal. Välkommen på ett äventyr!

Spetsiga berg som reser sig ur dimma vid soluppgången, solstrålar som lyser genom molnen & belyser landskapet, floder som speglar coromant fiskare (använder skarvar till att fiska) & möte med lokalkultur är några saker som du kan få uppleva under resan.

Vi åker till några av Kinas mest natursköna provinser & koncentrerar oss på landskap, lifestyle & kultur.
Landskapen är både stora & små men huvuddelen är mot de stora med en blandning av floder, bergstoppar & risfält. Vi utforskar även Zhangjiajie nationalpark & de välkända ”Avatar mountains” som inspirerade till de vackra bergsformationerna i filmen Avatar.

Porträtt fotograferingarna är ofta i pittoreska bergsbyar eller andra platser hemma hos våra modeller. När vi fotograferar Cormorant fiskemännen så har vi tre privata sessions, på kvällen med flotte, på morgonen med flotte & en ämnad bara till porträtt fotografering.

Det kommer även finnas möjligheter till street fotografering när vi besöker bergsbyar & marknader under resan.
Vi besöker dramatiska bergsformationer där det ofta finns låga moln & dimma som framhäver kontrasten & storheten på ett vackert estetiskt sätt.

Förbered dig på spektakulära sagolandskap, fantastiska möjligheter till unika privat fotografering av både cormorant fiskare & porträtt fotograferingar hemma hos lokalbefolkningen. Resan är skräddarsydd & platserna är noggrant utvalda utefter ljus, tidpunkt & väder.

Under resans gång blir det tid till både bildvisning och samtal kring hur vi lyckas med att fånga Kina på bästa sätt. På kvällarna njuter vi av god mat och diskuterar dagens upplevelser och fotografering tillfällen.

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längd12 dagar
Datum längst ner på sidan

Fotokurs kartaKina

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåMedel

Fotokurs deltagare 3 – 6

Fotokurs pris31 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor


Höjdpunkter:

 • Alltid liten grupp med likasinnade
 • Individuell coachning
 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt beroende på väder & vind
 • 3 fotograferingar med Cormorant fishermen (soluppgång, solnedgång & porträtt)
 • Zhangjiajie nationalpark (Avatar mountains)
 • Bildbehandlingskurs i Lightroom
 • Magiska sagolandskap
 • Pittoreska bergsbyar
 • Porträtt på unika platser hemma hos lokalbefolkningen
 • Kinesisk kultur som är den äldsta existerande kulturen i världen
 • God mat
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (kort vandring med fotoutrustning upp till 3 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har gått minst Grundkurs – Steg 1 eller har liknande erfarenhet.

Vi bor på hotell av minst medelstandard. Alla transporter sker i i bil eller minibuss med god komfort för dig och din packning. Resan börjar vid flygplatsen i Guilin och avslutas på flygplatsen i Zhangjiajie men oftast följer en kursledare med från Stockholm.

Ingår:

 • Alla lokala transporter
 • Svensk yrkesfotograf / reseledare
 • Aktiviteter enligt program
 • Inträden enligt program
 • Helpension
 • 10 nätter, del i dubbelrum

Ingår ej:

 • Flyg t/r Guilin
 • Enkelrum (Tillval: 4000 kr)
 • Dryck
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Dag 1
Resdag. Flyg från Sverige till Guilin (oftast följer en kursledare med från Stockholm)

Dag 2 (Middag)
Ankomst till Guilin flygplats. Mästerfoto möter upp och sedan transfer till hotellet där vi kommer att bo I 5 nätter. Härifrån är det dagsutflykter till olika platser. När anländer till hotellet är det vila (egen tid) för att komma in I dygnsomställningen. På kvällen är det välkomstmöte/workshop till att förbereda er inför morgondagens fotografering. Sedan äter vi middag tillsammans.

Dag 3 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. På eftermiddagen blir det porträttfotografering I en närliggande gammal stad. Hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet.

Dag 4 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi startar tidigt för att ta oss till morgonfotografering av Cormorant fiskare. Under soluppgången fotograferar fiskemännen iklädda traditionella kläder, lifestyle med gaslampor, skarvar med utbredda vingar och när fiskaren kastar sitt nät är bara några av möjligheterna denna morgon. Efter fotografering åker vi tillbaka till hotellet för att äta frukost. Lite vila sedan blir det porträttfotografering av Cormorant fiskare I lokal miljö. På kvällen fotograferar vi Cormorant fiskare I solnedgång.

Dag 5 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. Egen tid för att utforska den lokala byn. Goda möjligheter för streetfoto. På eftermiddagen blir det porträttfotografering hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet. Workshop och bildgenomgång.

Dag 6 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering och sedan frukost. Transfer till en bergsby vid risterasserna där vi övernattar. På eftermiddagen fotograferar vi porträtt hemma hos en familj. På kvällen fotograferar vi landskap vid solnedgången. Middag på hotellet.

Dag 7 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till en annan bergsby för att fotografera ett gammalt par I deras hem. Fantastiska möjligheter till porträtt och årets vinnare i world photo awards har tagit sitt vinnande bidrag här. Lunch och sedan transfer till en klassisk kinesisk bergsby för streetfoto, stadsfoto & kvällsfoto. Middag på hotellet.

Dag 8 (Frukost – Lunch – Middag)
Mogonfotografering I bergsbyn. Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie nationalpark och avatar mountains. Lunch på vägen. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie där vi övernattar I 3 dagar. Middag på hotellet.

Dag 9 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie forest nationalpark. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie. Workshop och bildgenomgång. Middag i närheten av hotellet

Dag 10 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie forest nationalpark. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie. Middag i närheten av hotellet.

Dag 11 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering I Zhangjiajie stad. Väderdag för att få bästa möjliga fotografering i Zhangjiajie forest nationalpark. Frukost på hotellet. På kvällen är det avresa mot Sverige. Övernattning nära flygplatsen.

Resdag 12
Flyg mot Sverige och sedan ankomst på kvällen till Sverige


Fotoresa Kina 2019

17-28 Oktober (få platser kvar) – 31 995:-

Sista anmälningsdag: 17 Augusti 2019.
Fotoresan kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

OBS! Vid anmälan av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften för att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.

Anmälan + Intresseanmälan

Namn *

E-post *

Telefon *

Meddelande *

Fotoresa KinaPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf!

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa foto kunskaper. Vi hjälper dig ta bättre bilder.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs foto till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm, Göteborg & Malmö men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På fotokurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Fotokurser grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott och Mästerfoto lär dig ta bättre bilder. Här finns b.l.a grundkurser foto & naturfoto.

Fotokurser kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Fotokurser helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Fotokurser Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto erbjuder fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island fotoresa – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan fotoresa – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina fotoresa – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta med gaslampor i gryningen. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr. Bli en bättre fotograf med Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Profoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X