Fotoresa Kina

Fotoresa Kina – Sagolandskap, cormorant fiskare på sin flotte som speglar sig i floden vid soluppgången & unika porträtt fotograferingar iklädda folkdräkter. Under resan kommer du även att få uppleva den äldsta existerande kulturen som är över 5000 år gammal. Välkommen på ett äventyr!

Spetsiga berg som reser sig ur dimma vid soluppgången, solstrålar som lyser genom molnen & belyser landskapet, floder som speglar coromant fiskare (använder skarvar till att fiska) & möte med lokalkultur är några saker som du kan få uppleva under resan.

Vi åker till några av Kinas mest natursköna provinser & koncentrerar oss på landskap, lifestyle & kultur.
Landskapen är både stora & små men huvuddelen är mot de stora med en blandning av floder, bergstoppar & risfält. Vi utforskar även Zhangjiajie nationalpark & de välkända ”Avatar mountains” som inspirerade till de vackra bergsformationerna i filmen Avatar.

Porträtt fotograferingarna är ofta i pittoreska bergsbyar eller andra platser hemma hos våra modeller. När vi fotograferar Cormorant fiskemännen så har vi tre privata sessions, på kvällen med flotte, på morgonen med flotte & en ämnad bara till porträtt fotografering.

Det kommer även finnas möjligheter till street fotografering när vi besöker bergsbyar & marknader under resan.
Vi besöker dramatiska bergsformationer där det ofta finns låga moln & dimma som framhäver kontrasten & storheten på ett vackert estetiskt sätt.

Förbered dig på spektakulära sagolandskap, fantastiska möjligheter till unika privat fotografering av både cormorant fiskare & porträtt fotograferingar hemma hos lokalbefolkningen. Resan är skräddarsydd & platserna är noggrant utvalda utefter ljus, tidpunkt & väder.

Under resans gång blir det tid till både bildvisning och samtal kring hur vi lyckas med att fånga Kina på bästa sätt. På kvällarna njuter vi av god mat och diskuterar dagens upplevelser och fotografering tillfällen.

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längd12 dagar
Datum längst ner på sidan

Fotokurs kartaKina

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåMedel

Fotokurs deltagare 3 – 6

Fotokurs pris31 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor


Höjdpunkter:

 • Alltid liten grupp med likasinnade
 • Individuell coachning
 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt beroende på väder & vind
 • 3 fotograferingar med Cormorant fishermen (soluppgång, solnedgång & porträtt)
 • Zhangjiajie nationalpark (Avatar mountains)
 • Bildbehandlingskurs i Lightroom
 • Magiska sagolandskap
 • Pittoreska bergsbyar
 • Porträtt på unika platser hemma hos lokalbefolkningen
 • Kinesisk kultur som är den äldsta existerande kulturen i världen
 • God mat
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (kort vandring med fotoutrustning upp till 3 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har gått minst Grundkurs – Steg 1 eller har liknande erfarenhet.

Vi bor på hotell av minst medelstandard. Alla transporter sker i i bil eller minibuss med god komfort för dig och din packning. Resan börjar vid flygplatsen i Guilin och avslutas på flygplatsen i Zhangjiajie men oftast följer en kursledare med från Stockholm.

Ingår:

 • Alla lokala transporter
 • Svensk yrkesfotograf / reseledare
 • Aktiviteter enligt program
 • Inträden enligt program
 • Helpension
 • 10 nätter, del i dubbelrum

Ingår ej:

 • Flyg t/r Guilin
 • Enkelrum (Tillval: 4000 kr)
 • Dryck
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Dag 1
Resdag. Flyg från Sverige till Guilin (oftast följer en kursledare med från Stockholm)

Dag 2 (Middag)
Ankomst till Guilin flygplats. Mästerfoto möter upp och sedan transfer till hotellet där vi kommer att bo I 5 nätter. Härifrån är det dagsutflykter till olika platser. När anländer till hotellet är det vila (egen tid) för att komma in I dygnsomställningen. På kvällen är det välkomstmöte/workshop till att förbereda er inför morgondagens fotografering. Sedan äter vi middag tillsammans.

Dag 3 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. På eftermiddagen blir det porträttfotografering I en närliggande gammal stad. Hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet.

Dag 4 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi startar tidigt för att ta oss till morgonfotografering av Cormorant fiskare. Under soluppgången fotograferar fiskemännen iklädda traditionella kläder, lifestyle med gaslampor, skarvar med utbredda vingar och när fiskaren kastar sitt nät är bara några av möjligheterna denna morgon. Efter fotografering åker vi tillbaka till hotellet för att äta frukost. Lite vila sedan blir det porträttfotografering av Cormorant fiskare I lokal miljö. På kvällen fotograferar vi Cormorant fiskare I solnedgång.

Dag 5 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. Egen tid för att utforska den lokala byn. Goda möjligheter för streetfoto. På eftermiddagen blir det porträttfotografering hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet. Workshop och bildgenomgång.

Dag 6 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering och sedan frukost. Transfer till en bergsby vid risterasserna där vi övernattar. På eftermiddagen fotograferar vi porträtt hemma hos en familj. På kvällen fotograferar vi landskap vid solnedgången. Middag på hotellet.

Dag 7 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till en annan bergsby för att fotografera ett gammalt par I deras hem. Fantastiska möjligheter till porträtt och årets vinnare i world photo awards har tagit sitt vinnande bidrag här. Lunch och sedan transfer till en klassisk kinesisk bergsby för streetfoto, stadsfoto & kvällsfoto. Middag på hotellet.

Dag 8 (Frukost – Lunch – Middag)
Mogonfotografering I bergsbyn. Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie nationalpark och avatar mountains. Lunch på vägen. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie där vi övernattar I 3 dagar. Middag på hotellet.

Dag 9 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie forest nationalpark. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie. Workshop och bildgenomgång. Middag i närheten av hotellet

Dag 10 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till Zhangjiajie forest nationalpark. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet I Zhangjiajie. Middag i närheten av hotellet.

Dag 11 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering I Zhangjiajie stad. Väderdag för att få bästa möjliga fotografering i Zhangjiajie forest nationalpark. Frukost på hotellet. På kvällen är det avresa mot Sverige. Övernattning nära flygplatsen.

Resdag 12
Flyg mot Sverige och sedan ankomst på kvällen till Sverige

Fotoresa Kina 2019

17-28 Oktober FULLBOKAD. Anmäl dig till väntelista eller nästa års resa via formuläret till höger.
31 995:-

Fotoresa Kina 2020

15-26 oktober – 33 995:-

OBS! Vid anmälan av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften för att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.

Anmälan + Intresseanmälan

Namn *

E-post *

Telefon *

Meddelande *

Fotoresa KinaPatrik Lindqvist
X