Kina fotoresa | Unika fotoresor för fotografer | Resor landskapsfoto

Fotoresa Kina

Direkt till datum & Anmälan

Fotoresa Kina – Sagolandskap, cormorant fiskare på sin flotte som speglar sig i floden vid soluppgången & unika porträtt fotograferingar iklädda folkdräkter. Under resan till Kina kommer du även att få uppleva den äldsta existerande kulturen som är över 5000 år gammal. Välkommen på ett äventyr!

Förbered dig på spektakulära sagolandskap som reser sig ur dimma vid soluppgången, fantastiska möjligheter till unika privat fotografering av både cormorant fiskare & porträtt ”locations” hemma hos lokalbefolkningen. Resan är skräddarsydd & platserna är noggrant utvalda utefter ljus, tidpunkt & väder.

Vi åker till några av Kinas mest natursköna provinser & koncentrerar oss på landskap, lifestyle & kultur. Landskapen är både stora & små men huvuddelen är mot de stora med en blandning av floder & bergstoppar. Vi utforskar även Wulingyuan & de välkända ”Avatar mountains” som inspirerade till de vackra bergsformationerna i just filmen Avatar.

Porträtt fotograferingarna är ofta i pittoreska bergsbyar eller andra platser hemma hos våra modeller. När vi fotograferar Cormorant fiskemännen så har vi tre privata sessions, på kvällen med flotte, på morgonen med flotte & en ämnad bara till porträtt fotografering. Det kommer även finnas möjligheter till street fotografering när vi besöker bergsbyar & marknader under resan.

Jag åkte till Kina på fotoresa med Mästerfoto. Helt fantastiskt roligt och lärorikt! Patrik och Lina hade krattat manegen och fixat riktigt bra fotomöjligheter på bästa tidpunkt. Lärorika samtal, lättsamma diskussioner, många nya erfarenheter och lärdomar rikare. Jag kommer följa med på fler resor! Oj vad kul vi hade!

Isabella G.

Under resans gång blir det tid till både bildvisning och samtal kring hur vi lyckas med att fånga Kina på bästa sätt. På kvällarna njuter vi av god mat och diskuterar dagens upplevelser och fotografering tillfällen.

Målet med alla fotoresor och workshops som Mästerfoto arrangerar är att du ska komma hem med så bra bilder som möjligt, nya fotokunskaper och minnesrika upplevelser från resan. Platserna vi åker till är noga utvalda och tidpunkten är planerad in i minsta detalj för att få bästa möjliga ljus till motivet.

Våra fotoresor sker alltid i små grupper för att du som deltagare ska få individuell coachning men även större möjligheter till fler motiv under resan.

Välkommen på ditt nästa foto-äventyr med oss på Mästerfoto!

Förlängning: Två dagar till ”the great wall” där vi åker till den fotomässigt bästa delen av muren. Det finns även andra intressanta foto möjligheter i närheten. Säg till vid anmälan (kostnad för förlängning tillkommer).

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längd12 dagar
Datum & Anmälan

Fotokurs kartaKina

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåMedel

Fotokurs deltagare 4 – 8

Fotokurs pris36 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor


Höjdpunkter:

 • Alltid liten grupp
 • Individuell coachning
 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt beroende på väder & vind
 • Tre fotograferingar med Cormorant fishermen (soluppgång, solnedgång & porträtt)
 • Wulingyuan (avatar mountains)
 • Magiska sagolandskap & pittoreska bergsbyar
 • Utvalda porträtt ”locations” hemma hos lokalbefolkningen
 • Kinesisk kultur som är den äldsta existerande kulturen i världen
 • Riktigt god mat
 • Bildbehandling i Lightroom
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper
 • Digitalt möte – förberedelser och frågor inför resan
 • Digitalt möte – bildvisning och feedback efter resan
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (kort vandring med fotoutrustning upp till 3 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har grundläggande kunskaper i fotografering

Vi bor på hotell av minst medelstandard. Alla transporter sker i i bil eller minibuss med god komfort för dig och din packning. Resan börjar vid flygplatsen i Guilin och avslutas på flygplatsen i Zhangjiajie men oftast följer en kursledare med från Stockholm.

Ingår:

 • Del i dubbelrum
 • Alla lokala transporter
 • Svensk yrkesfotograf / reseledare
 • Aktiviteter enligt program
 • Inträden enligt program
 • Helpension

Tillkommer:

 • Flyg t/r Kina
 • Enkelrum 3000:-
 • Dryck
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Dag 1
Resdag. Flyg från Sverige till Guilin (oftast följer en kursledare med från Stockholm)

Dag 2 (Middag)
Ankomst till Guilin flygplats. Mästerfoto möter upp och sedan transfer till hotellet där vi kommer att bo i 5 nätter. Härifrån är det dagsutflykter till olika platser. När anländer till hotellet är det vila (egen tid) för att komma in I dygnsomställningen. På kvällen är det välkomstmöte/workshop till att förbereda er inför morgondagens fotografering. Sedan äter vi middag tillsammans.

Dag 3 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. På eftermiddagen blir det porträttfotografering i en närliggande gammal stad. Hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet.

Dag 4 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi startar tidigt för att ta oss till morgonfotografering av Cormorant fiskare. Under soluppgången fotograferar fiskemännen iklädda traditionella kläder, lifestyle med gaslampor, skarvar med utbredda vingar och när fiskaren kastar sitt nät är bara några av möjligheterna denna morgon. Efter fotografering åker vi tillbaka till hotellet för att äta frukost. Lite vila sedan blir det porträttfotografering av Cormorant fiskare I lokal miljö. På kvällen fotograferar vi Cormorant fiskare I solnedgång.

Dag 5 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering av landskap sedan frukost på hotellet. Lite vila sedan lunch. Egen tid för att utforska den lokala byn. Goda möjligheter för streetfoto. På eftermiddagen blir det porträttfotografering hemma hos en lokal familj med traditionella kläder. Kvällsfotografering landskap. Gemensam middag I närheten av hotellet. Workshop och bildgenomgång.

Dag 6 (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering och sedan frukost. Transfer till en bergsby vid risterasserna där vi övernattar. På eftermiddagen fotograferar vi porträtt hemma hos en familj. På kvällen fotograferar vi landskap vid solnedgången. Middag på hotellet.

Dag 7 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till en klassisk bergsby, lunch sker vid passande tillfälle utefter vägen. På eftermiddag/kväll blir det streetfoto, stadsfoto & nattfoto. Middag på hotellet.

Dag 8 (Frukost – Lunch – Middag)
Mogonfotografering I bergsbyn. Frukost och sedan transfer till Wulingyuan som är den del av Zhangjiajie forest nationalpark och Avatar mountains. Lunch på vägen. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet i Zhangjiajie där vi övernattar I 3 dagar. Middag på hotellet.

Dag 9 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till Wulingyuan. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet i Zhangjiajie. Workshop och bildgenomgång. Middag i närheten av hotellet

Dag 10 (Frukost – Lunch – Middag)
Frukost och sedan transfer till Wulingyuan. Fotografering hela dagen och sedan till hotellet i Zhangjiajie. Middag i närheten av hotellet.

Dag 11 (Frukost – Lunch – Middag)
Väderdag för att få bästa möjliga fotografering i Wulingyuan om tidigare försök blivit inställda p.g.a väder. Frukost på hotellet och sedan valfritt program. På kvällen är det avresa mot Sverige. Ev. övernattning nära flygplatsen i Peking.

Resdag 12
Flyg mot Sverige och sedan ankomst på kvällen till Sverige


Jag åkte till Kina på fotoresa med Mästerfoto. Helt fantastiskt roligt och lärorikt! Patrik och Lina hade krattat manegen och fixat riktigt bra fotomöjligheter på bästa tidpunkt. Lärorika samtal, lättsamma diskussioner, många nya erfarenheter och lärdomar rikare. Jag kommer följa med på fler resor! Oj vad kul vi hade!

Isabella G.

Jag åkte på fotoresa med Mästerfoto i oktober i år. En helt fantastisk resa! Lina fixade allt det praktiska på ett föredömligt sätt och Patrik delade med sig av sina mycket gedigna fotokunskaper i porträtt- och landskapsfoto. Har fått se och lära mig så mycket och har dessutom haft så roligt. Patrik var så lättsam och entusiastisk. Inte nog med att själva resan var helt underbar. Nu sitter jag och går igenom och redigerar mina bilder och de kunskaper Patrik gett mig i Lightroom har gett resultat. Jag är så nöjd och vill gärna resa med Patrik och Mästerfoto flera gånger.

Monica E.

Fotoresa Kina

2023
20 – 31 Oktober – 36 995:-

2024
18 – 29 Oktober – 37 995:-

OBS! Vid anmälan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften 6 500:-. För att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.
Delbetalning – Du kan dela upp din betalning med upp till 12 månaders räntefritt. Läs mer…

Fotokursen kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

Anmälan + Intresseanmälan

  Namn *

  E-post *

  Telefon *

  Meddelande *

  Fotoresa KinaPatrik Lindqvist