Fotoresa Japan

Fotoresa Japan – Ett land bortom drömmarna och fantasin. Vi tar dig med på en resa där naturupplevelsen står I centrum men där vi också besöker mångmiljonstaden Tokyo. Upplev badande makaker, dansande tranor, diminsvepta sångsvanar, samt jättehavsörn i soluppgång. Upplev Japan!

Det är en fantastisk upplevelse att besöka Japan på vintern. Du möts av snötäckta landskap, där tranorna dansar i morgonljuset, snöapor badar i varma källor, sångsvanar i sagomiljö samt jättehavsörnar som poserar ståtligt på drivis eller dyker i full attack för att fånga fisk. Det är en naturupplevelse i världsklass!

Under resan får Du dessutom åtnjuta fantastisk Japansk mat, Du får också bekanta dig med den japanska kulturen som genomsyras av gästvänlighet och ödmjukhet. Du får möjlighet att besöka shintotempel, bada I naturligt varma källor, onsens, både inomhus och under bar himmel och mycket mycket mer. Det här är inte bara en resa med fantastisk fotografiska möjligheter, den här resan tar dig närmare den japanska själen.

Jag hade glädjen att delta i Mästerfoto’s resa till Japan. Inte bara fick jag uppleva ett land med en spännande och helt annan kultur än vår egen och med människor som bjöd så mycken vänlighet utan också naturupplevelser av ett speciellt slag. Lägg därtill “hands-on” hjälp med att få bilder med det där lite extra för att inte tala om den värme som genom ledarskapet genererades till vår lilla grupp. Har du möjlighet att åka med Mästerfoto till Japan – så gör det!

Peter E.

Läs om Mästerfoto och fotoresan till Japan i Fotosidan magasin.

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längd12 dagar
Datum längst ner på sidan

Fotokurs kartaJapan

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåLätt

Fotokurs deltagare 4 – 8

Fotokurs pris36 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor


Höjdpunkter:

 • Alltid liten grupp med likasinnade
 • Individuell coachning
 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt beroende på väder & vind
 • Unik plats där Japanska makaker ”snöapor” badar i varma källor
 • Dansande tranor i vinterlandskap
 • Sångsvanar som badar i naturliga varma vakar
 • Fotografera havsörn vid soluppgång i ochotska havet
 • Räv & sikahjort i vinter & kustlandskap
 • Blakiston´s fishowl – Världens största uggla
 • Utforska megastaden Tokyo
 • Utvalda traditionella världshus (ryokan) med varma källor (onsen)
 • Bada i naturliga varma källor ”onsen” utomhus
 • Utsökt Japansk mat
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (Kort vandring med fotoutrustning upp till 2 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har gått minst Grundkurs – Steg 1 eller har liknande erfarenhet.

Vi kommer att bo på Hotell och Ryokan´s som är japanska värdshus. Här sover man på en bekväm futonmadrass som ligger på golvet. Alla boenden har medelstandard eller högre för god komfort. På många Ryokan´s finns det även varma källor (onsen) utomhus där man kan bada fritt när man vill.

Frukost eller middags matsäck förekommer till förmån för att få de bästa fotograferingsmöjligheterna. Kontinental frukost erbjuds på några av hotellen, i annat fall är det japansk frukost som gäller.

Alla transporter sker i minibussar/ stor bil med god komfort för dig och din packning. Resan börjar och avslutas på Haneda flygplats (Tokyo) men oftast följer en kursledare med från Stockholm. Det kan finnas utländska deltagare med på resan.

Ingår:

 • Alla lokala transporter (ej flyg)
 • Svensk yrkesfotograf / reseledare
 • Aktiviteter enligt program
 • Inträden enligt program
 • Bad i varma källor ”Onsen”
 • Helpension (frukost, lunch, middag)
 • 10 nätter, del i dubbelrum

Ingår ej:

 • Flyg t/r Tokyo (ca 6500kr
 • Flyg t/r Kushiro (ca 1750kr)
 • Enkelrum (tillval: 5500 kr)
 • Dryck
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Dag 1
Resdag. Flyg från Sverige till Tokyo (oftast följer en kursledare med från Stockholm)

Dag 2
Ankomst till Tokyo flygplats. Mästerfoto möter upp och sedan transfer till Yamanouchi dit vi anländer på kvällen. Vi intar en traditionell japansk middag vid ankomst efterföljt av ett välkomstmöte/ workshop för att förbereda inför morgondagens fotografering med japanska makaker. Det finns även Onsen (varma källor) för den som vill slappna av.

Dag 3
Efter frukost vandrar vi till Jigokudani som tar ca 30 minuter. Fotografering av japanska makaker som badar i varma källor. Platsen är världsunik och måste upplevas med makaker som kan bli helt utslagna indränkta i ett dimlandskap. Heldag så det finns gott om tid att leka med olika fototekniker och motiv. På eftermiddagen beger vi oss mot Tokyo där vi övernattar. Middag nära hotellet.

Dag 4
Frukost och sedan drar vi ut på Tokyo´s gator för att fotografera denna massiva stad. Vi besöker olika områden som tempel, marknader & andra bildrika platser. Vi intar middag när det passar för att sedan ge oss ut på kvällen/ natten. Vi utforskar Tokyo för att fånga den magiska natten med neonskyltar och folkrika områdena.

Dag 5
Tidigt på morgonen flyger vi norrut från Tokyo till Kushiro som ligger på Hokkaido. Eftermiddagen/ kvällen fotograferar vi tranor och när ljuset lagt sig tar vi oss mot hotellet. Middag och sedan workshop för att gå igenom användbara tekniker för motiv som kommer.

Dag 6
Gryningsfotografering med tranor för att sedan äta frukost. Vi beger oss sedan till en plats där tranorna ofta kommer inflygande för att fånga rörelser och enskilda individer. På väg till nästa location stannar vi för lunch. På eftermiddagen åker vi norrut till Lake Kussharo för att fotografera sångsvanar. Istäckta landskap där det finns speciella platser med öppna varma vakar där svanarna kan mysa hela dagarna. Här finns möjligheter till både närbilder på sångsvanar till mer landskap. Middag i närheten av hotellet. Här finns det Onsen (varma källor) för den som vill slappna av med ett varmt bad.

Dag 7
Morgonfotografering av sångsvanar vid varma vakar. Vi äter frukost när det passar. När ljuset är rätt så åker vi upp till ett närliggande pass för att få uppleva Japanskt landskap från högre höjder med vidsträckta vidder. Efter lunch beger vi oss norrut för att fotografera vattenfall och destination för kvällen är staden Rausu där vi äter middag och spenderar natten. Här finns det Onsen (varma källor) för den som vill slappna av med ett varmt bad.

Dag 8
Gryningsfotografering av havsörn. Vi beger oss ut med båt till örnrika platser för att fånga den ståtliga Steller´s eagle i morgonljus. På eftermiddagen utforskar vi närområdet av fågelliv och landskap. Traditionell Japansk middag intar vi på hotellet där vi också kan krypa ner i Onsen.

Dag 9
Gryningsfotografering av havsörn. Vi beger oss ut med båt till örnrika platser för att fånga den ståtliga Steller´s eagle i morgonljus. På eftermiddagen utforskar vi närområdet av fågelliv och landskap. Middag och sedan är det helkväll med Blakiston´s fishowl.

Dag 10
Gryningsfotografering av havsörn. Vi beger oss ut med båt till örnrika platser för att fånga den ståtliga Steller´s eagle i morgonljus. När vi är tillbaka från båtturen så beger vi oss söderut mot Notsuke halvön för att fotografera sika hjort, räv & örn. Lunch äter vi på en lokal restaurang som tar råvaror direkt från bondgården. På kvällen övernattar vi i Nemuro. Middag på lokal restaurang.

Dag 11
Efter frukost på hotellet ger vi oss av för att fotografera örn. Har vi tur så kan det finnas räv i området. När fotograferingen är slut så tar oss tillbaka mot Kushiro där vi tar in på hotell. På kvällen är det middag och vi går igenom resan och delar erfarenheter.

Resdag 12
Flyg tillbaka mot Sverige


Fotoresa Japan 2020


13-24 februari – 36 995:-

Sista anmälningsdag: 13 December 2019.
Fotoresan kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

OBS! Vid anmälan av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften för att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.

Anmälan + Intresseanmälan

Namn *

E-post *

Telefon *

Meddelande *

Fotoresa JapanPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X