Fotoresa Japan

Fotoresa Japan – Ett land bortom drömmarna och fantasin. Vi tar dig med på en resa från mångmiljonstaden Tokyo till frusna makaker, diminsvepta tranor, sångsvanar som badar i varma källor samt jättehavsörn i soluppgång.

Det är en fantastisk upplevelse att få besöka Japan på vintern, både för dess mytomspunna kultur till naturfotografering I världsklass. Snötäckta landskap, diminsvepta tranor I morgonljus för att sedan bevittna deras dans, japanska makaker (snöapor) eller sångsvanar som badar I varma källor. Att I soluppgången fånga jättehavsörn och havsörn som poserar ståtligt på drivis eller dyker I full attack för att fånga fisk för att överleva dagen.

Traditionell japansk mat som är en upplevelse I sig och närvaron av japansk kultur som genomsyrar resan med gästvänliga japaner, shintotempel, onsen (japanskt bad I naturligt varma källor uppvärmda av vulkanaktivitet) och traditionella japanska värdshus som vi bor på under resan.

Jag hade glädjen att delta i Mästerfoto’s resa till Japan. Inte bara fick jag uppleva ett land med en spännande och helt annan kultur än vår egen och med människor som bjöd så mycken vänlighet utan också naturupplevelser av ett speciellt slag. Lägg därtill “hands-on” hjälp med att få bilder med det där lite extra för att inte tala om den värme som genom ledarskapet genererades till vår lilla grupp. Har du möjlighet att åka med Mästerfoto till Japan – så gör det!

Peter E.

Tidigt på morgonen vandrar vi upp till “helvetets dal” där Jigokudani ligger. Vi väntar in grupper av japanska makaker som är på väg ner från bergen, där de har spenderat den kalla natten. En del individer sitter vid floden som rinner genom parken medans de som är frusna kryper ner I det varma vattnet för att värma upp sig. Här kan man få avslappnade apor som både njuter och ibland somnar I det varma vattnet. Aporna är nyfikna och poserar gärna för kameran. Man kommer så pass nära att aporna kan ta på objektivet. Vi spenderar en hel dag på Jigokudani så det finns gott om tid för att prova olika fototekniker, närbilder och fånga snöaporna I varierande miljöer.

På eftermiddagen bär det av mot megastaden Tokyo där vi utforskar storstadskulturen. På kvällen äter vi middag på en lite speciell plats. Restaurangen är uppbyggd som en liten Japansk by där vi äter traditionell japansk mat. Dagen därpå har vi heldag I Tokyo för att uppleva denna fantastiska stad som myllrar av människor, vi besöker marknader, tempel och andra fotogeniska platser. På kvällen blir det kvällsfotografering, för Tokyo är faktiskt vackrast på natten med massor av neonskyltar, upplysta gator, horder av människor till lastbilar med blinkande ljus som kör förbi.

Tidig morgon och vi tar flyget norrut till Hokkaido där vi landar I Kushiro. Här finns ett rikt djurliv som Blackiston´s fiskuv (världens största uggla), jättehavshavsörn, sångsvanar, tranor som dansar, räv och sikahjort. Vi reser i bekväma kombibilar med god komfort vilket ger oss möjligheten att stanna på utvalda platser efter vägen eller göra om schemat p.g.a väder och vind för att få bästa fotograferings förhållandena.

På eftermiddagen åker vi till en plats för kvällsfotografering av tranor för att sedan när ljuset sakta försvinner ta oss till hotellet för middag och lite vila. Nästa morgonen besöker vi en plats som är en upplevelse I sig… morgonljus, tranor insvepta I morgondimma är en vacker ikonisk bild som många förknippar med Japan. Tranorna värmer upp inför en lång dag av poserande framför våra kameror. Efterpå blir det frukost för att sedan fortsätta till en plats där vi kan fånga tranor som kommer inflygandes mot oss men även där vi kan fånga enskilda individer.

Vidare går resan norrut genom Hokkaidos fantastiska landskap.Vid Lake Kussharo stannar vi på olika platser för att få närkontakt med sångsvanar med istäckta landskap som bakgrund. Såndsvanarna badar I varma vakar som är uppvärmda av underjordisk vulkanaktivitet. Vi övernattar I närheten så att vi får både kvällsfotografering och morgonfotografering av sångsvanarna. Vi besöker även ett närliggande bergspass där vi får vidsträckta landskap och får se Japans landskap från en helt ny vinkel. Vi besöker även det rykande berget som är en aktiv thermologisk plats.

Resan fortsätter norrut mot Shiretoko halvön och staden Rausu. På vägen fotograferar vi ikoniska japanska vattenfall med svart sten som bakgrund och långexponering. Från Rausu tar vi flertalet båtturer ut till drivisen I Ochotska havet för att fotografera jättehavsörn och havsörn I soluppgång.

En av kvällarna I Rausu kommer vi att sitta I gömsle för att fotografera Blakiston´s fiskuv som är världens största uggla. Den kommer oftast fram någon gång under kvällen för att fånga fisk och då har vi goda chanser att få den på bild både under fiskandet och utflygningen.

Resan fortsätter sedan från de norra delarna av ön söderut och mot staden Nemuro. På vägen utforskar vi Notsuke halvön som har stor population av Sikahjort men även räv och örn. Vi äter lunch på en liten restaurang som serverar lokalt producerade råvaror. Övernattning I Nemuro för att efter frukost besöka en utfodringsplats med örnar. Det finns stor actionpotential när örnarna samlas runt betet, så här får man vara med på avtryckarknappen för att inte missa något.

Under resans gång blir det tid till både bildvisning och samtal kring hur vi lyckas med att fånga Japan på bästa sätt. På kvällarna njuter vi av traditionell japansk mat, onsen och diskuterar dagens upplevelser och fotografering. Det sägs att en Sushi inte är en sushi om den intas utanför Japan.

Läs om Mästerfoto och fotoresan till Japan i Fotosidan magasin.

Sista anmälningsdag: 27 November 2018.
Fotoresan kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

OBS! Vid bokning av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften. Detta gör du vid ett senare steg i anmälningsformuläret.

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längd12 dagar
13-24 Februari 2019.
1 plats kvar!
13-24 februari 2020. Platser lediga.

Fotokurs kartaJapan

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåLätt

Fotokurs deltagare 4 – 8

Fotokurs pris34 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor


Höjdpunkter:

 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt beroende på väder & vind
 • Unik plats där Japanska makaker ”snöapor” badar i varma källor
 • Dansande tranor i vinterlandskap
 • Sångsvanar som badar i naturliga varma vakar
 • Fotografera havsörn vid soluppgång i ochotska havet
 • Räv & sikahjort i vinter & kustlandskap
 • Blakiston´s fishowl – Världens största uggla
 • Utforska megastaden Tokyo
 • Utvalda traditionella världshus (ryokan) med varma källor (onsen)
 • Bada i naturliga varma källor ”onsen” utomhus
 • Utsökt Japansk mat
 • Dramatiska vulkanlandskap
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (Kort vandring med fotoutrustning upp till 2 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har gått minst Grundkurs – Steg 1 eller har liknande erfarenhet.

Ingår:

 • Alla lokala transporter (ej flyg)
 • Svensk yrkesfotograf / reseledare
 • Aktiviteter enligt program
 • Inträden enligt program
 • Bad i varma källor ”Onsen”
 • Helpension (Frukost, Lunch, Middag) *Förutom Tokyo ( 1 Lunch, 1 Middag)
 • 10 nätter, del i dubbelrum

Vi kommer att bo mestadels på Ryokan som är likt värdshus men också på hotell. Alla boenden har medelstandard eller högre för god komfort. På det allra flesta finns det även onsen (varma källor) där man kan bada fritt när man vill.
Alla transporter sker i minubussar/ stor bil med god komfort för dig och din packning. Resan börjar och avslutas på Haneda flygplats (Tokyo)

Ingår ej:

 • Flyg t/r Tokyo (ca 6500kr
 • Flyg t/r Kushiro (ca 1750kr)
 • Tokyo (lunch, middag, taxi eller andra personliga utgifter)
 • Enkelrum (tillval: 5500 kr)
 • Dryck
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Dag 1
Mästerfoto möter upp på Arlanda. Flyg från Sverige till Tokyo

Dag 2
Ankomst till Tokyo flygplats. Transfer till Yamanouchi dit vi anländer på kvällen. Vi intar en traditionell japansk middag vid ankomst efterföljt av ett välkomstmöte/ workshop för att förbereda inför morgondagens fotografering med japanska makaker. Det finns även Onsen (varma källor) för den som vill slappna av.

Dag 3
Efter frukost vandrar vi till Jigokudani som tar ca 30 minuter. Fotografering av japanska makaker som badar i varma källor. Platsen är världsunik och måste upplevas med makaker som kan bli helt utslagna indränkta i ett dimlandskap. Heldag så det finns gott om tid att leka med olika fototekniker och motiv. På eftermiddagen beger vi oss mot Tokyo där vi övernattar. Middag nära hotellet.

Dag 4
Frukost och sedan drar vi ut på Tokyo´s gator för att fotografera denna massiva stad. Vi besöker olika områden som tempel, marknader & andra bildrika platser. Vi intar middag när det passar för att sedan ge oss ut på kvällen/ natten. Vi utforskar Tokyo för att fånga den magiska natten med neonskyltar och folkrika områdena.

Dag 5
Tidigt på morgonen flyger vi norrut från Tokyo till Kushiro som ligger på Hokkaido. Eftermiddagen/ kvällen fotograferar vi tranor och när ljuset lagt sig tar vi oss mot hotellet. Middag och sedan workshop för att gå igenom användbara tekniker för motiv som kommer.

Dag 6
Gryningsfotografering med tranor för att sedan äta frukost. Vi beger oss sedan till en plats där tranorna ofta kommer inflygande för att fånga rörelser och enskilda individer. På väg till nästa location stannar vi för lunch. På eftermiddagen åker vi norrut till Lake Kussharo för att fotografera sångsvanar. Istäckta landskap där det finns speciella platser med öppna varma vakar där svanarna kan mysa hela dagarna. Här finns möjligheter till både närbilder på sångsvanar till mer landskap. Middag i närheten av hotellet. Här finns det Onsen (varma källor) för den som vill slappna av med ett varmt bad.

Dag 7
Morgonfotografering av sångsvanar vid varma vakar. Vi äter frukost när det passar. När ljuset är rätt så åker vi upp till ett närliggande pass för att få uppleva Japanskt landskap från högre höjder med vidsträckta vidder. Efter lunch beger vi oss norrut för att fotografera vattenfall och destination för kvällen är staden Rausu där vi äter middag och spenderar natten. Här finns det Onsen (varma källor) för den som vill slappna av med ett varmt bad.

Dag 8
Gryningsfotografering av havsörn. Vi beger oss ut med båt till örnrika platser för att fånga den ståtliga Stellar eagle i morgonljus. På eftermiddagen utforskar vi närområdet av fågelliv och landskap. Traditionell Japansk middag intar vi på hotellet där vi också kan krypa ner i Onsen.

Dag 9
Gryningsfotografering av havsörn. Vi beger oss ut med båt till örnrika platser för att fånga den ståtliga Stellar eagle i morgonljus. På eftermiddagen utforskar vi närområdet av fågelliv och landskap. Middag och sedan är det helkväll med Blakiston´s fishowl.

Dag 10
Gryningsfotografering av havsörn. Vi beger oss ut med båt till örnrika platser för att fånga den ståtliga Stellar eagle i morgonljus. När vi är tillbaka från båtturen så beger vi oss söderut mot Notsuke halvön för att fotografera sika hjort, räv & örn. Lunch äter vi på en lokal restaurang som tar råvaror direkt från bondgården. På kvällen övernattar vi i Nemuro. Middag på lokal restaurang.

Dag 11
Efter frukost på hotellet ger vi oss av för att fotografera örn. Har vi tur så kan det finnas räv i området. När fotograferingen är slut så tar oss tillbaka mot Kushiro där vi tar in på hotell. På kvällen är det middag och vi går igenom resan och delar erfarenheter.

Resdag 12
Flyg tillbaka mot Sverige

Namn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Ämne

Meddelande

Fotoresa JapanPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer

Mästerfoto vill att du ska fotografera, inspireras och utveckla dina kunskaper inom fotografering.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Vi erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning. Vi ger dig direkt feedback på bilderna under kurserna, samt utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både glada amatörer och proffs – allt från grundkurser till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurser – efter fotokursen har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott.

Kvällskurser – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll någon dag i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling & temainriktad fotografering.

Helgkurser – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla teknisken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Titta in på www.fotokurs-online.se

Vi arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, stellar eagle som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Tura Scandinavia
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X