Fotoresa Japan

Fotoresa Japan – Ett land bortom drömmarna och fantasin. Vi tar dig med på en resa där naturupplevelsen står I centrum men där vi också besöker mångmiljonstaden Tokyo. Upplev badande makaker, dansande tranor, diminsvepta sångsvanar, samt jättehavsörn i soluppgång. Upplev Japan!

Det är en fantastisk upplevelse att besöka Japan på vintern. Du möts av snötäckta landskap, där tranorna dansar i morgonljuset, snöapor badar i varma källor, sångsvanar i sagomiljö samt jättehavsörnar som poserar ståtligt på drivis eller dyker i full attack för att fånga fisk. Det är en naturupplevelse i världsklass!

Under resan får Du dessutom åtnjuta fantastisk Japansk mat, Du får också bekanta dig med den japanska kulturen som genomsyras av gästvänlighet och ödmjukhet. Du får möjlighet att besöka shintotempel, bada I naturligt varma källor, onsens, både inomhus och under bar himmel och mycket mycket mer. Det här är inte bara en resa med fantastisk fotografiska möjligheter, den här resan tar dig närmare den japanska själen.

Jag hade glädjen att delta i Mästerfoto’s resa till Japan. Inte bara fick jag uppleva ett land med en spännande och helt annan kultur än vår egen och med människor som bjöd så mycken vänlighet utan också naturupplevelser av ett speciellt slag. Lägg därtill “hands-on” hjälp med att få bilder med det där lite extra för att inte tala om den värme som genom ledarskapet genererades till vår lilla grupp. Har du möjlighet att åka med Mästerfoto till Japan – så gör det!

Peter E.

Läs om Mästerfoto och fotoresan till Japan i Fotosidan magasin.

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längd12 dagar
Datum längst ner på sidan

Fotokurs kartaJapan

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåLätt

Fotokurs deltagare 4 – 8

Fotokurs pris36 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor


Höjdpunkter:

 • Alltid liten grupp med likasinnade
 • Individuell coachning
 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt beroende på väder & vind
 • Unik plats där Japanska makaker ”snöapor” badar i varma källor
 • Dansande tranor i vinterlandskap
 • Sångsvanar som badar i naturliga varma vakar
 • Fotografera havsörn vid soluppgång i ochotska havet
 • Räv & sikahjort i vinter & kustlandskap
 • Blakiston´s fishowl – Världens största uggla
 • Utforska megastaden Tokyo
 • Utvalda traditionella världshus (ryokan) med varma källor (onsen)
 • Bada i naturliga varma källor ”onsen” utomhus
 • Utsökt Japansk mat
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (Kort vandring med fotoutrustning upp till 2 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har gått minst Grundkurs – Steg 1 eller har liknande erfarenhet.

Vi kommer att bo på Hotell och Ryokan´s som är japanska värdshus. Här sover man på en bekväm futonmadrass som ligger på golvet. Alla boenden har medelstandard eller högre för god komfort. På många Ryokan´s finns det även varma källor (onsen) utomhus där man kan bada fritt när man vill.

Frukost eller middags matsäck förekommer till förmån för att få de bästa fotograferingsmöjligheterna. Kontinental frukost erbjuds på några av hotellen, i annat fall är det japansk frukost som gäller.

Alla transporter sker i minibussar/ stor bil med god komfort för dig och din packning. Resan börjar och avslutas på Haneda flygplats (Tokyo) men oftast följer en kursledare med från Stockholm. Det kan finnas utländska deltagare med på resan.

Ingår:

 • Alla lokala transporter (ej flyg)
 • Svensk yrkesfotograf / reseledare
 • Aktiviteter enligt program
 • Inträden enligt program
 • Bad i varma källor ”Onsen”
 • Helpension (frukost, lunch, middag)
 • 10 nätter, del i dubbelrum

Ingår ej:

 • Flyg t/r Tokyo (ca 6500kr
 • Flyg t/r Kushiro (ca 1750kr)
 • Enkelrum (tillval: 5500 kr)
 • Dryck
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Dag 1
Resdag. Du flyger från Sverige till Tokyo (oftast följer en kursledare med från Stockholm)

Dag 2 (Middag)
Ankomst till Tokyo flygplats. Mästerfoto möter upp på flygplatsen. Sedan blir det transfer med bil till Yamanouchi dit vi anländer på kvällen. Vi intar en traditionell japansk middag vid ankomst efterföljt av ett välkomstmöte/workshop för att förbereda oss inför morgondagens fotografering med japanska makaker. På hotellet finns det möjlighet att bada onsen (varma källor) för den som vill slappna av.

Dag 3 (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost vandrar vi till Jigokudani Snow Monkey Park som är en del av nationalparken Joshin Etsu Kogen. Det är en promenad som tar ca 30 minuter. Vi spenderar ett antal timmar på platsen och fotograferar Japanska makaker som badar i varma källor. Du kan komma väldigt nära de vilda aporna där de njuter i ångan i det varma vattnet. Det finns gott om möjligheter att leka med olika fototekniker och motiv. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka mot Tokyo där vi övernattar. Middag nära hotellet.

Dag 4 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi äter frukost på hotellet. Därefter ger vi oss ut på Tokyos gator för att bekanta oss med miljonstaden. Vi besöker olika områden som tempel, marknader och andra spännande miljöer under dagen. Efter middagen blir det kvällsfotografering. Tokyo ändrar skepnad på kvällen och lyses upp av tusentals neonljus i olika färger.

Dag 5 (Frukost – Lunch – Middag)
Tidigt på morgonen tar vi flyget vi norrut från Tokyo till Kushiro som ligger på ön Hokkaido. På väg till hotellet stannar vi och gör vår första tranfotografering. När solen gått ner åker vi vidare mot hotellet. Där blir det middag och sedan workshop/genomgång för att gå igenom användbara tekniker för kommande motiv.

Dag 6 (Frukost – Lunch – Middag)
Det blir tidig uppstigning för att få bra platser under morgonens gryningsfotografering med tranor. Därefter äter vi frukost för att sedan äta frukost innan vi beger oss till nästa tranställe där det finns goda möjligheter att fånga tranorna på bild när de kommer inflygande till platsen. Här kommer man ganska nära tranorna vilket ger goda chanser att fånga enskilda individer på bild. Vi äter medhavd lunch på platsen.
På eftermiddagen åker vi norrut till Lake Kussharo för att fotografera sångsvanar. Här finns möjligheter till både närbilder på sångsvanar och också landskap. Vi stannar till skymningen innan vi åker till hotellet. Här finns det onsen (varma källor) för den som vill slappna av med ett varmt bad. Vi äter middag nära hotellet.

Dag 7 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi startar tidigt på morgonen och beger oss högt upp till ett närliggande pass för att fotografera landskap i gryningsljuset. Därefter tar vi ner till lake Kussharo igen lagom tills dess att sångsvanarna börjar sin inflygning över sjön. Här finns det möjligheter att få fullständigt sagolika bilder på inflygande svanar. Vi äter medhavd frukost när det passar. Därefter beger vi oss norrut mot Rausu och äter lunch längs vägen. Efter det att vi kommit till hotellet och senare ätit middag finns det tid för att ladda ur bilder eller ta ett onsenbad i hotellets anläggning.

Dag 8 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi går upp tidigt för att åka ut med båt och fotografera havsörn och jättehavsörn, Steller´s eagle i morgonljuset. Det finns otroligt mycket örn på platsen så du har möjlighet att fotografera inte bara många örnar utan också komma dem nära. Gryningsfotografering av havsörn. På eftermiddagen utforskar vi fågelliv och landskap i närområdet. Vi äter traditionell japansk middag på hotellet där vi också sen kan ta ett välgörande bad i onsen.

Dag 9 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi går återigen upp tidigt för att göra samma båttur igen och fotografera örnar i morgonljus. För den som vill finns det möjlighet, om plats finnes att boka sig på ytterligare en båttur som går senare under dagen. På eftermiddagen utforskar vi fågelliv och landskap i närområdet. Vi äter traditionell japansk middag på hotellet och därefter blir det en helkväll då vi fotograferar Blakiston´s fishowl från en gömsleanläggning.

Dag 10 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi går återigen upp tidigt för att göra samma båttur igen och fotografera örnar i det vackra morgonljuset. Därefter beger vi oss söderut mot Notsukehalvön för att fotografera sikahjort, räv & örn. Vi äter lunch på en lokal restaurang som tar sina råvaror direkt från bondgården. På kvällen övernattar vi i Nemuro. Vi äter middag på lokal en restaurang.

Dag 11 (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost på hotellet ger vi oss av för att fotografera örn som matas på isen på en frusen sjö. Det kan vara upp emot hundra örnar på platsen som konkurrerar om de åtråvärda fiskarna som serveras. Har vi tur så kan det finnas räv i området. När fotograferingen är slut så tar oss tillbaka mot Kushiro där vi tar in på hotell. På kvällen blir det avslutningsmiddag på en lokal restaurang.

Resdag 12 (Frukost)
Flyg tillbaka mot Sverige

Fotoresa Japan 2020

13-24 februari – 36 995:-

Sista anmälningsdag: 13 December 2019.
Fotoresan kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

OBS! Vid anmälan av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften för att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.

Anmälan + Intresseanmälan

Namn *

E-post *

Telefon *

Meddelande *

Fotoresa JapanPatrik Lindqvist
X