Fotoresa Island

Fotoresa Island – Följ med oss på ett storslaget foto-äventyr. Islands underbara natur och fantastiska vyer ger dig en fotoresa som du sent kommer att glömma…

Island förknippas ofta med gejsrar, vulkaner och varma källor. Vi på Mästerfoto förknippar ön med något mer – nämligen unika fotoupplevelser & vill ge dig en fotoresa utöver det vanliga.

Fantastisk fotoresa på Island med häpnadsväckande och varierande naturlandskap. Resan var välarrangerad och intensiv på ett positivt sätt! Tack vare detta och konstruktiv feedback från fotograferna Patrik och Ella blev förutsättningarna för att fotografera optimala! Både fotografer och hela resegruppen var hemskt trevliga. Fotoresan var både lärorik och oförglömlig!

Silvia L.

I en liten grupp tar vi oss till några av Islands allra vackraste platser. Du kan räkna med magiska landskap, oförglömliga soluppgångar och solnedgångar, god mat, vandringsturer och bad i naturliga varma källor. Landskapet kommer vara lekfullt varierande, med en blandning av slättland, bergskedjor, vattenfall och kustlinjer. I detta förtrollande landskap har filmer som Tomb raider, James Bond och Batman spelats in.

Vi bor tillsammans på hotell eller i hyttor där det serveras lokal mat från trakten. Vi börjar fotografera tidig på morgonen innan solen går upp och transporterar oss under dagen när ljuset inte är lika bra för fotografering. När kvällen kommer finns det nya motiv att fånga med din kamera. När tid ges går vi gemensamt igenom tagna bilder & ger kreativ feedback. Tips på vad man kan tänka på eller vad som kan förbättras inför nästa dag.

Under resan kommer vi på Mästerfoto inspirera och lära ut nya fototekniker. Du kommer garanterat hem med storslagna bilder och ett oförglömligt äventyr i bagaget. Väl mött, på en vacker fotoresa till Island.

Läs om Mästerfoto och fotoresan till Island i Fotosidan magasin.

English languageLanguage

Fotokurs tidFotoresorFortsättningAvancerad

Fotokurs längdSödra 6 dagar
Västra 4 dagar
Södra + Västra 9 dagar
Datum längst ner på sidan

Fotokurs kartaIsland

Fotokurs erfarenhetGrundläggande

AnsträngningsnivåMedel

Fotokurs deltagare 4 – 8

Fotokurs prisFr. 10 995 Kr

Vi har resegaranti hos:
Länk till kammarkollegiets villkor

Höjdpunkter:

 • Alltid liten grupp med likasinnade
 • Individuell coachning
 • Dramatiska kust & vulkanlandskap
 • Vi tar dig till det bästa platserna vid rätt tidpunkt
 • Workshops för att utveckla dina kunskaper (teknik & efterbehandling)
 • Norrsken
 • Bad i naturliga varma källor

Södra:
På denna 6 dagars fotoresa utforskar vi Island´s södra kust och delar inåt landet.

 • Jökulsárlón (isformationer på svart sand)
 • Landmannalaugar (magiskt landskap med skiftande varma nyanser)
 • Dyrhólaey
 • Skogafoss (majestätiskt vattenfall)
 • Black sand beach
 • Blue lagoon
 • Reykjavik
 • och mycket mer…

Västra:
På denna 4 dagars fotoresa åker vi till det västra delarna av Island där vi finner den vackra halvön Snæfellsnes. Här finns många fina platser på en relativt liten yta.

 • Snaefellsnes
 • Kirkjufell
 • Arnastapi
 • Kustlandskap
 • och mycket mer…

Förkunskaper:

 • Grundkondition (Vandring med fotoutrustning upp till 3 km i lätt motlut)
 • Vi rekommenderar att du har gått minst Grundkurs – Steg 1 eller har liknande erfarenhet.


Vi bor på hotell, lägenhet av medelstandard och en natt i bergstuga med delad sovsal. Transporter sker i en komfortabel 4×4 minibuss eller jeep där vi kan dela erfarenheter & upplevelser under resan. Resan börjar och avslutas på flygplatsen Keflavik (reykjavik) men oftast följer en kursledare med från Stockholm.

Ingår:

 • Alla transporter enligt schema
 • Alla aktiviteter & inträden enligt schema
 • Svensk yrkesfotograf / kursledare
 • Transfer flygplats i Reykjavik
 • Halvpension (frukost, middag)
 • Bad i naturliga varma källor

Södra:

 • 5 nätter, del i dubbelrum (hotell el. gäststuga)
 • 1 natt i bergshytta (delad sovsal)
 • Bad Blue lagoon

Västra:

 • 3 nätter, del i dubbelrum (hotell el. gäststuga)

Ingår ej:

 • Flyg T/R Reykjavik
 • Luncher
 • Enkelrum (tillval: Södra 4500 kr & Västra 3000)
 • Dryck som öl & vin
 • Personliga utlägg
 • Försäkring


Södra
Dag 1 (Middag)
Flyget går på morgonen från Sverige till Reykjavik (Keflavik flygplats) oftast följer en kursledare med från Stockholm. Mästerfoto möter annars upp på Keflavik flygplats. På vägen till första location så stannar vi och äter lunch som lagas på vulkanånga. På eftermiddagen är det välkomstmöte/ workshop för att förbereda inför veckans fotografering. Middag för att sedan åka iväg på kvällsfotografering av landskap.

Dag 2 (Frukost – Middag)
Det blir en tidig morgon innan solen går upp för att sedan invänta första ljuset. Denna morgon hinner vi med två olika locations med fint morgonljus. Frukost, för att sedan ge oss vidare mot ett vackert vattenfall. Vi äter lunch på vägen till nästa location. På kvällen är landskapsfotografering och efteråt kryper vi ned i varma källor för njuta av Islands bästa upplevelser förutom fotografering.

Dag 3 (Frukost – Middag)
Morgonfotografering av landskap för att sedan äta frukost. Sedan beger vi oss vidare mot ett vackert vattenfall. På kvällen har vi middag och workshop för att sedan ge oss ut strax innan solnedgången för att fotografera landskap.

Dag 4 (Frukost – Middag)
Morgonfotografering av landskap. Sedan är det transfer till nästa location, vi äter lunch på vägen. När vi kommer fram till hotellet blir det lite vila och förberedelser inför kvällsfotograferingen. Vi äter middag i närheten av hotellet och därpå kvällsfotografering.

Dag 5 (Frukost – Middag)
Morgonfotografering av landskap för att sedan äta frukost. Transfer mot Reykjavik där vi stannar på några utvalda platser av både landskap och vattenfall. På kvällen äter vi middag på hotellet och sedan kvällsfotografering i Reykjavik.

Dag 6 (Frukost)
Fri fotografering på morgonen i Reykjavik. Sedan beger vi oss mot flygplatsen och resan hem. (alternativt att stanna över dagen för att ta nattflyget)

Västra
Dag 1 (Middag)
Flyget går på morgonen från Sverige till Reykjavik (Keflavik flygplats). Mästerfoto möter upp dig på flygplatsen. På vägen till Snaefellnes äter vi lunch och under eftermiddagen är det välkomstmöte/ workshop för att förbereda inför nästkommande dagars fotografering. Middag för att sedan åka iväg på kvällsfotografering av landskap.

Dag 2 (Frukost – Middag)
Det blir en tidig morgon innan solen går upp för att sedan invänta första ljuset. Denna morgon hinner vi med två olika platser med fint morgonljus. Efter fotografering blir det frukost, för att sedan gå igenom bilder & ta igen oss. Workshop med efterbehandling av dagens bilder. På kvällen är landskapsfotografering och efteråt kryper vi ned i varma källor för njuta av Islands bästa upplevelser förutom fotografering.

Dag 3 (Frukost – Middag)
Morgonfotografering av landskap för att sedan äta frukost. Fotografering av landskap hela dagen för att efter kvällsfotograferingen bege oss mot Reykjavik. Vid ankomst till Reykjavik äter vi middag på hotellet.

Dag 4 (Frukost – Middag)
Fri morgonfotografering i Reykjavik. Sedan beger vi oss mot flygplatsen och resan hem. (alternativt att stanna över dagen för att ta nattflyget).

Fantastik resa till Island. Oerhört kul hade vi. Stort tack till Patrik & Ella som visade oss alla fantastiska fotoplatser. Jag rekommenderar verkligen denna fotoresa med Mästerfoto.

Micke W.

Fotoresan till Island var helt magiskt. Rekommenderas. Välorganiserad. Patrik rattade bilen tryggt och säkert runt till olika fotoplatser och där gav han oss tillsammans med hans kollega Ella tips och goda råd kring fotograferandet.

Yvonne W.

Fantastisk fotoresa på Island med häpnadsväckande och varierande naturlandskap. Resan var välarrangerad och intensiv på ett positivt sätt! Tack vare detta och konstruktiv feedback från fotograferna Patrik och Ella blev förutsättningarna för att fotografera optimala! Både fotografer och hela resegruppen var hemskt trevliga. Fotoresan var både lärorik och oförglömlig!

Silvia L.

Kan varmt rekommendera en resa till Magiska Island med Mästerfoto. Patrik & Ella såg till att upplevelserna blev sååå mycket mer än om jag hade åkt på egen hand. Platserna vi fick utforska var valda med omsorg. Patrik & Ella är Super Trevliga, kunniga & diplomatiska reseledare. Tusen Tack för Veckan.

Eva L.


Fotoresa Island 2019

28 september – 1 oktober Västra Island – 10 995:-
2 – 7 oktober Södra Island – 20 995:-
28 september – 7 oktober Västra + Södra Island – 27 995:-

Sista anmälningsdag: 15 augusti 2019.
Fotoresan kan snabbt bli fullbokad så vänta inte för länge med att anmäla dig.

OBS! Vid anmälan av resan finns möjlighet att betala endast anmälningsavgiften för att sedan göra slutbetalning vid ett senare tillfälle.

Anmälan + Intresseanmälan

Namn *

E-post *

Telefon *

Meddelande *

Fotoresa IslandPatrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf!

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa foto kunskaper. Vi hjälper dig ta bättre bilder.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs foto till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm, Göteborg & Malmö men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På fotokurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Fotokurser grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott och Mästerfoto lär dig ta bättre bilder. Här finns b.l.a grundkurser foto & naturfoto.

Fotokurser kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Fotokurser helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Fotokurser Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto erbjuder fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island fotoresa – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan fotoresa – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina fotoresa – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta med gaslampor i gryningen. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr. Bli en bättre fotograf med Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Profoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X