Fotokurs steg 1

Fotokurs grundkurs – Välkommen till en grundläggande fotokurs för nybörjare! Teori med praktiska övningar varvas för att du ska kunna använda kameran på ett kreativt och kunnigt vis. Äntligen kommer du att en gång för alla lära dig kamerans manuella inställningar och få koll på exponering.

Kursen är till för dig som är nybörjare och vill du lära dig kamerans funktioner tillsammans med användbara fototekniker. En blandning av teori med praktik i lagom takt där du kommer att få förståelse för exponering (bländare, slutare & ISO), komposition, vitbalans, fokus och hur ljusmätningen i kameran fungerar.
 
Grundkursen är fyra timmar, varav två timmar består av teori inomhus och resterande två timmar med praktiska övningar utomhus.
 
Du behöver en egen kamera som kan hantera manuella inställningar (om du inte har någon kamera kan du hyra en av oss). Tag med kamera, laddade batterier och minneskort så kommer den gröna inställningsknappen vara ett minne blott efter denna dag.

Mycket lärorik fotokurs! Instruktören lade sig på olika nivåer baserat på kursdeltagarnas olika kunskaper. Man kände att det var inga problem att ställa många frågor och samma frågor om igen. Instruktören förklarade tills man förstod helt enkelt. Mycket trevlig och pedagogisk instruktör som ville att vi skulle förstå allesammans. Jag rekommenderar verkligen denna kurs och den var värd varenda krona. Jag hade verkligen roligt och fick många aha-upplevelser. Jag önskar bara att jag gått kursen tidigare! Jag längtar redan till nästa kurs!

Cecilia

Datum & anmälan:
Stockholm fotokurs anmälan
Göteborg fotokurs anmälan
Malmö fotokurs anmälan

Fotokurs tidGrundkurs

Fotokurs längd4 Timmar

Fotokurs tid10:00

Fotokurs erfarenhetInga. Vi lär dig.

Fotokurs deltagare4 – 8

Fotokurs pris 895 Kr

 • Genomgång av kamerans basfunktioner och hur man använder dessa
 • Exponering (slutartid, bländare & ISO)
 • Praktiska övningar – frysa rörelser, rörelseoskärpa & panorering
 • Fokus
 • Komposition
 • Vitbalans
 • Ljusmätning
 • Filformat
 • Att lära sig hantera kameran med manuella inställningar
 • Genom praktiska övningar och teori kommer du att få en förståelse för kameran och dess funktioner

Förkunskaper:
 • Inga förkunskapskrav
Ingår:
 • Yrkesfotograf/ kursledare
 • Kursmaterial
 • Fika
Ta med:
 • Egen digital systemkamera eller kompaktkamera med manuella inställningar
 • Instruktionsbok till din kamera (inte nödvändig)
 • Oömma kläder som är lämpliga för dagens väder
Tillval: (lägg till vid anmälan)
 • Diplom
 • Hyr kamera

Gick steg 1 igår och jag tyckte kursen var jättegivande. Att få lära mig fotografera manuellt vilket jag varit lite rädd för. Nu ser jag fram emot nattfotokurs i mars. 5 out of 5 stars

Leila A – December 2018

Gick steg 1 i lördags och tyckte jag fick lära mig mycket mat nyttigt gällande manuell fotografering! 5 out of 5 stars

Katarina L – December 2018

Solig och varm lördag med Catharina Fletcher i Göteborg. Tack för en bra grundkurs. Fick de baskunskaper och praktiska övningar jag behövde för att hädanefter köra på M-läget. Efterlängtat. Kommer att gå fler kurser. Tack Catharina och Mästerfoto. 5 out of 5 stars

Ninni N – Juni 2018

Gick fotokurs Steg1 den 2/6 lärde mig en en hel del och gjorde mitt fotade mer intressant 5 out of 5 stars

Andreas N – Juni 2018

Catharina var klar, tydlig och tog sig tid med alla under informationen och våra olika kameror. Rolig få lära sig använda de olika inställningarna (bländare, slutartid, ISO…) och inte bara köra på baszonen. Det bästa sedan var ju att nu skulle vi ut och testa och det är ju faktiskt där man lär sig! Så nu gäller det att öva och praktisera. Tack för trevlig kurs! 5 out of 5 stars

Margareta P – Mars 2018

Gick grundkursen 17/3 o tyckte den var toppen. Bra med tips, bra grundinfo gällande bländare, ISO och slutartid och den gav mig lust att själv gå ut o sätta igång o fota 5 out of 5 stars

Ami Z – Mars 2018

Jag tyckte kursen var bra. Det enda som var jobbigt var att vi var så många så man ville inte fråga allt det man undrade för att inte ta tid från dom andra. 4 out of 5 stars

Boletus – Januari 2018

Gick grundkursen och det var superbra men mycket svårare än jag trodde. Jag är dock total rookie. Känner att jag gärna vill följa upp med fler kurser när det första börjat sjunka in, så nu ska jag bara öva-öva-öva! Stort tack! 5 out of 5 stars

Maria L – December 2017

Mycket lärorik kurs! Instruktören lade sig på olika nivåer baserat på kursdeltagarnas olika kunskaper. Man kände att det var inga problem att ställa många frågor och samma frågor om igen. Instruktören förklarade tills man förstod helt enkelt. Mycket trevlig och pedagogisk instruktör som ville att vi skulle förstå allesammans. Jag rekommenderar verkligen denna kurs och den var värd varenda krona. Jag hade verkligen roligt och fick många aha-upplevelser. Jag önskar bara att jag gått kursen tidigare! Jag längtar redan till nästa kurs! 5 out of 5 stars

Cecilia – September 2017

Mycket nöjd med fotokursen i Göteborg som äntligen blev av. Även om jag fotograferat väldigt mycket genom åren så var detta precis den ”spark i baken” jag behövde för att använda all teknik som finns i kameran.
Går gärna andra fortsättningskurser, t ex nattfotografering. 5 out of 5 stars

Birgitta R – April 2017

En mycket bra kurs utan att känna att kurstiden inte räcker till, och att kursledaren var lyhörd och pedagogisk. 5 out of 5 stars

Patrik D – Januari 2017

Mycket kompetent och ödmjuk lärare! Upplägget på kursen var en utmärkt nivå för mig, och kursen var helt prestigelös, samtidigt som man verkligen lärde sig hur saker hänger ihop. Eller i alla fall fick verktygen för att kunna öva på rätt sätt och bli en bättre fotograf! 5 out of 5 stars

Christian A – Januari 2017

Fotokurs steg 1Patrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf!

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa foto kunskaper. Vi hjälper dig ta bättre bilder.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs foto till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm, Göteborg & Malmö men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På fotokurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Fotokurser grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott och Mästerfoto lär dig ta bättre bilder. Här finns b.l.a grundkurser foto & naturfoto.

Fotokurser kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Fotokurser helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Fotokurser Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto erbjuder fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island fotoresa – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan fotoresa – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina fotoresa – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta med gaslampor i gryningen. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr. Bli en bättre fotograf med Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Profoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X