B+W Polarisationsfilter MRC

 

 

 

 

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Produktinformation[/tabtext] [tabtext]Tekniska fakta[/tabtext] [tabtext]Bilder[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Polarisationsfilter tar bort och dämpar reflexer i t.ex. fönster och vattenytor. Filtret ökar dessutom kontrasten och intensifierar färgåtergivningen. B+W tillverkar polaristionsfilter av högsta klass med hög utsläckningsgrad och utan oönskade färgstick.

Polarisationsfilter tar bort reflekterande ljus i t.ex. fönster och vattenytor samt ökar färgåtergivningen och kontrasten.
B+W laminerar den polariserande folien mellan två glasskivor vilket innebär att filtret endast har två reflekterande ytor istället för sex ytor som annars är standard bland andra tillverkare av polarisationsfilter.
B+W Polarisationsfilter kännetecknas av hög ljustransmission och briljans, utmärkt detaljåtergivning i skuggpartier och att filtret bibehåller objektivets optiska prestanda. Alla filter från B+W tillverkas av optiskt glas från Shott Germany.

Multi Resistant Coating (MRC)
MRC ger en yta som är mycket tålig och hård. Filtret antireflexbehandlas och skyddar mycket bra mot, repor, smuts och väta

 

  • Polarisationsfilter minskar reflexer i fönsterglas, vattenytor m.m.
  • Ökar konstrast och färgmättnad
  • B+W Polaristionsfilter är laminerade för bästa funktion
  • Filterfattning av mässing
  • Optiskt glas från Tyska Schott
  • Finns med flera typer av antireflexbehandling

 

Pris:

Ø52 990 Kr

Ø 58 1 156 Kr

Ø 62 1 225 Kr

Ø 67 1 456 Kr

Ø 77 1 893 Kr

Ø 82 2 280 Kr

Alla priser inkl. moms (Faktura skickas separat på dessa produkter.)

 
Maila eller ring oss om intresse finns att prova eller beställa produkten.

[/tab] [tab]
Polarisationsfiltret är perfekt vare sig du tänkt spendera dagen på stranden eller i bergen men fungerar även utmärkt inomhus. Polarisationsfiltret ger fantastiska effekter på dina bilder och ger bland annat ökad färgmättnad och kontraster samt minskade reflexer i t.ex. vattenytor och fönsterglas.
B+W Polarisationsfilter – LinsernaB+W fotofilter med glas från Schott

Filtret blir en del i objektivets optiska system. Välj därför alltid fotofilter med optiska egenskaper som minst motsvarar objektivets kvalitet. I alla B+W Polaristionsfilter sitter optiskt glas från Tyska Schott av yppersta kvalitet.
B+W Polarisationsfilter – Polarisationseffekten

Ett polaristionsfilter från B+W består av en polariserande folie laminerat mellan två optiska glasfilter som monteras i en filterhållare vilken kan roteras för att erhålla önskad effekt. De flesta tillverkare av kamerafilter lägger den polariserande folien mellan två glas vilket gör att filtret består av hela 6 st ytor. B+W laminerar folien mot bägge glasytorna vilket endast ger 2 ytor. Detta ökar den optiska kvalitén, ljusgenomsläppet och minskar betydligt risken för oönskade effekter.
B+W Polarisationsfilter – Käseman

B+W Käseman Polarisationsfilter är ett polarisationsfilter av mycket hög kvalitet. Det är tillverkat av ett speciellt polariserande material och en typ av optiskt glas av yppersta kvalitet. Filtret har en speciell kantförsegling och därför mycket lämplig för användning under extrema klimat förhållanden. Detta filter rekommenderas för de högsta kraven på bildkvalitet speciellt för långa teleobjektiv och apokromatiska objektiv.
B+W Polarisationsfilter – Antireflexbeläggning (Coating)

B+W Polarisationsfilter finns med tre olika typer av antireflexbeläggning. Antireflexbehandlingen är mycket viktig. Ett obehandlat filterglas reflekterar ca 8-9% och släpper igenom ca 91-92%. Dessutom skapas reflexer mellan den främre och den bakre linsytorna om inte filtret har coating, vilket ger oskärpa och kontrastförlust.

Enskikts Antireflexbelägging (Singel coating). Detta innebär att framsidan och baksidan av filterglasen har ett lager av antireflexbeläggning vilket gör att ljusförlusten halveras jämför med ett obehandlat glas.
MRC Antireflexbeläggning (Multi Resistant Coating). Dessa filter har hela sju lager B+W MRC antireflexbeläggning på bägge filterytor samt ett skyddslager, vilket är hårdare än glas, som motstår smuts, väta och är extra motståndskraftigt mot repor samt underlättar rengöring. MRC behandlingen av filter ökar ljusgenomsläppet till ca 99%.

MRC Nano Antireflexbeläggning (Multi Resistant Coating). Tack vare ny kunskap, Nano teknologi, så har B+W lyckats ta fram en ny typ av skyddslager. MRC Nano har sju lager av antireflexbeläggning på bägge filterytor. Ovanpå detta ligger det extremt hårda skyddslagret som motstår smuts, väta och är extra motståndskraftigt mot repor samt underlättar rengöring. MRC Nano behandlingen av filter ökar ljusgenomsläppet till ca 99%.
B+W Polarisationsfilter – Filterfattning

B+W filterfattning i mässsing
För att en lins i ett optiskt system ska prestera på topp krävs det att den är fast fixerad i position. B+W tillverkar flera varianter av filterfattningar, i huvudsak av mässing och av
enastående kvalitet tack vare egen produktion på CNC maskiner.

XS-Pro Digital filterfattning. Tunn filterfattning, 4 mm, i mässing, specialdesignad för vidvinkelobjektiv. Har trots sin kompakta storlek frontgänga för tillbehör, t.ex. snap-in lock. Lackerade i matt, svart färg som minimerar reflektioner.
F-Pro filterfattning. B+W standard filterfattning i svartlackerad mässing med tillbehörsgänga i front. F-Pro kan användas på flesta objektiv, tjocklek 7 mm.
Oversized filterfattning (EW, Extra Wide) B+W filterfattning i mässing anpassad för extremt vidvinklig optik. Tack vare konstruktionen med en extra vid tillbehörsgänga i fronten kan filter med EW filterfattning användas på objektiv som har ca 110-120 graders bildvinkel utan att vinjettering uppstår.

[/tab] [tab]

[/tab][/tabcontent] [/tabs]

B+W Polarisationsfilter MRCPatrik Lindqvist
X