B+W Filter ND106

 

 

 

 

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Produktinformation[/tabtext] [tabtext]Tekniska fakta[/tabtext] [tabtext]Bilder[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Om det omgivande ljuset, eller blixten är för stark så används ett gråfilter (ND-filter) för att dämpa ljuset så att en längre slutartide eller större bländare kan väljas. Gråfilter från B+W har en mycket hög optisk kvalitet och liten färgavvikelse.

De flesta kameror idag har ISO 200 eller, i bästa fall, ISO 100 som lägsta känslighet. Det gör att när man fotograferar i starkt ljus så begränsas valmöjligheterna av slutartid och bländare. Fotografen kan t.ex. inte välja en lång slutartid för att skapa rörelseoskärpa i tex vattenfall eller välja en större bländare för att få ett kort skärpedjup i bilden. Då är ett gråfilter lösningen.

Antireflexbelägging (Singel coating)
Framsidan och baksidan av filterglaset har ett lager av antireflexbeläggning. Singel coating gör att ljusförlusten minskas samt att reflektioner och optiska spöeffekter reduceras jämfört med ett obehandlat filterglas.

F-Pro filterfattning
F-Pro filterfattning, tjocklek 5mm, i mässing med tillbehörsgänga i fronten. Mässingen är lackerade i matt, svart färg som minimerar reflektioner. F-Pro kan användas på flesta objektiv ned till 24mm, format 24×36, utan att vinjettering uppstår.

Vi säljer B+W ND 106 (dämpar 6 bländarsteg) och är ett bra allround filter till dem flesta situationer.

  • Ett gråfilter ger fotografen frihet att välja längre slutartid eller större bländare
  • B+W gråfilter har optiskt glas från Schott
  • Finns i fem olika tätheter. 1, 2, 3, 6 och 10 bländarstegs dämpning
  • Välj mellan F-Pro standard filterfattning eller Oversized för vidvinkelobjektiv
  • Finns både med enskikts (Singel coating) eller flerskikts (Multi Resistant Coating) antireflexbeläggning

 

Pris: ( B+W ND-filter 106 )

Ø52 695 Kr

Ø 58 750 Kr

Ø 62 995 Kr

Ø 67 1 095 Kr

Ø 77 1 350 Kr

Ø 82 2 500 Kr

Alla priser inkl. moms (Faktura skickas separat på dessa produkter.)

 
Maila eller ring oss om intresse finns att prova eller beställa produkten.

[/tab] [tab]

  • B+W ND-filter 106  ( 6 bländarstegs dämpning av ljuset )

Det finns fler varianter nedan att välja men inte som vi har i vårat sortiment. Kontakta oss om intresse finns.

 

  • B+W ND-filter 101:  1 bländarstegs dämpning, Filterfaktor 2x, ND 0.3
  • B+W ND-filter 102:  2 bländarstegs dämpning, Filterfaktor 4x, ND 0.6
  • B+W ND-filter 103:  3 bländarstegs dämpning, Filterfaktor 8x, ND 0.9
  • B+W ND-filter 110:  10 bländarstegs dämpning, Filterfaktor 1000x, ND 3.0

[/tab] [tab]Bilder kommer…[/tab][/tabcontent] [/tabs]

B+W Filter ND106Patrik Lindqvist

Fotokurser & fotoresor för fotografer

Mästerfoto vill att du ska fotografera, inspireras och utveckla dina kunskaper inom fotografering.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Vi erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning. Vi ger dig direkt feedback på bilderna under kurserna, samt utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både glada amatörer och proffs – allt från grundkurser till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurser – efter fotokursen har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott.

Kvällskurser – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll någon dag i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling & temainriktad fotografering.

Helgkurser – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla teknisken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Titta in på www.fotokurs-online.se

Vi arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, stellar eagle som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Tura Scandinavia
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X