Gå fotokurs Online | Onlinekurs fotokurser & fotoworkshop

Fotokurser Online | Onlinekurser

Fotokurser Online - Onlinekurser på distans

Att gå en fotokurs online är ett lärorikt men även bekvämt sätt att utveckla sitt fotograferande och att bli en bättre fotograf. Kurserna består av text och bildexempel som ger dig en förståelse för avsnittets innehåll och det finns även möjlighet till inlämningsuppgifter och en kursledare som hjälper på vägen. Kurserna går från grunden men det finns även många fortsättningskurser till dig som är mer avancerad fotograf.

Vet du hur man ändrar exponeringen med hjälp av bländare, Slutartid och ISO? Om inte, då passar en grundkurs som innehåller allt du behöver veta för att komma igång med din kamera. Vi guidar dig genom kamerans olika funktioner, kamerateknik, fotografin´s grunder men även hur du kommer vidare med din fotografering. Det finns massor att lära sig inom fotografering och det finns fotokurser för alla nivåer. Lär dig mer om objektiv, stativ eller fotofilter.

Har du full koll på grunderna men vill ta dig vidare med både motiv och fototeknik. Titta då på fortsättingskurser men även mer specialiserade inriktningar som naturfoto eller nattfoto.

För fysiska kurser så kan du bli en mästare på att hantera blixtljus och ljussättning i studio eller landskapsfotografering. Kanske vill du få bättre kunskap på att hitta motiv, naturfoto, stadsfotografering, streetfoto, djur, porträtt eller kvällsfotografering. Det finns många olika inriktningar för att ta dig vidare med din fotografering.

Det finns även kurser för bildredigering i Lightroom classic som ger dig kunskapen att förstärka och lyfta dina bilder till en helt ny nivå. Det kan handla om att göra bilden till svartvit eller öka färgmättnaden eller att leka med skärpa, ljus, komposition och perspektiv.

För vem passar Online fotokurser?

En fotokurs på distans passar i stort sett alla, särskillt för dig som inte kan ta dig till en fysisk plats. Men också för dig som vill göra kurrsen hemifrån eller valfri plats men även att kunna planera kursen när du har tid. För dig som är mer erfaren fotograf så kan du utmana dig med fotouppdrag som du sedan får konstruktiv feedback på för att växa. Det kan vara coachning av din portfolio och hur du bygger ett starkt varumärke för att öka chanserna att få nya jobb. Ta din fotografering till nästa nivå!.

Kurserna baseras ofta på en specialinriktning som en grundkurs lär ut fotografering från grunden till en bildredigeringskurs som visar hur du utför fotoredigering på dina bilder. Men det finns andra kurser som:

  • Grundläggande foto - Steg 1
  • Fortsättningskurs foto – Steg 2
  • Grundkurs bildredigering Lightroom classic
  • Fortsättningskurs bildredigering Lightroom classic
  • Foto för föräldralediga
  • Stativkurs
  • Foto filter
  • Mobilfotografering
  • Nattfoto
  • Kärt barn har många namn... webbkurs, onlinekurs, kurseronline, konferensmöte, onlinemöte, livestream, webbinarium etc. Det som är skillnaden är att allt sker på distans på en plats - hemifrån, på resa, sommarstugan och tid som passar in i din planering.