Gå fotokurs Malmö | Fotokurser | Fotoworkshop

Fotokurs Malmö

Fotokurs Malmö - Kom vidare med din fotografering

fotokurs Malmö för att bli ännu bättre fotograf. Du hittar fotokurser för både nybörjare till den mer avancerade fotografen som redan kan grunderna.

Varför ska jag gå fotokurs i Malmö?

Vill du lära dig mer om fotografering såsom exponering, användbara fototekniker eller komposition? Fundera på att gå en fotokurs för att komma vidare i din fotografering. Mästerfoto erbjuder olika kurser från grundkurser, fortsättningskurs till avanacerade kurser med specialinriktningar. Kurser erbjuds för digital systemkamera eller mobilkamera för att du ska lära dig enklare och snabbare. Vill du lära dig mer om bildredigering så finns kurser för att visa dig hur du bildbehandlar för att dina bilder ska bli ännu bättre. Det finns även mer specialinriktade kurser som nattfoto, naturfotografering eller ljussättning i studio.

Nivån på kurserna varierar från nybörjare till den mer avancerade fotografen som redan kan grunderna. Du hittar även kurser i bildbehandlingsprogrammet Lightroom Classic för dig som vill lära dig använda programmet men även viktiga verktyg för att bilden ska bli så bra som möjligt.

Fotokurser

  • Nattfoto – vi fångar ljuset från staden och du kommer att lära dig hur du planerar långexponering med ljusspår, fokuserar, hittar motiv och andra tekniska delar för att lyckas med din nattfotografering. Stativ behövs då vi andvänder långa slutartider och en pannlampa kan vara bra att ha.
  • Kurs för nybörjare – denna fotokurs nybörjare lär dig att förstå kameran viktiga funktioner och inställningar. Vi går igenom bländare, slutartid och ISO för att hitta rätt exponering men även andra viktiga delar som fokuspunkter, fokusmetod och följefokus. Det ingår även 2 timmar praktik för att du lättare ska förstå och komma ihåg kunkspane.
  • Bildredigering – Lär dig bildredigering i Lightroom classic som är i stort sett nödvändigt idag för att dina bilder ska synas i mängden. Vi går igneom bibliotek, organisering av bilder men även lättare redigering och går vidare med olika justeringar och kreativa verktyg för att göra bilden ännu bättre.
  • Systemkamera – Alla fotokurser passar med systemkamera eller kompaktkamera med M, manuellt läge eller så kan du hyra kamera av oss.
  • Bildkomposition – lär dig mer om ett av de viktigaste delarna i fotografering. Det kan vara tredjedelsregeln, gyllene snittet till mer avancerade kompositioner.