Gå fotokurs Göteborg | Fotokurser systemkamera & fotoworkshop

Fotokurs Göteborg

Fotokurs Göteborg - Lär dig mer om fotografering

fotokurs Göteborg för att lära dig mer om fotografering. Du hittar fotokurser från nybörjare till proffs hos oss på Mästerfoto.

Varför ska jag gå fotokurs i Göteborg?

Gillar du att fotografera men vill lära dig mer om foto som kamerateknik, exponering eller komposition? Kanske skulle fundera på någon form av fotokurs. Mästerfoto tillhandahåller många variationer på kurser för att erbjuda dig ny fotokunskap och ta dig vidare till din nästa nivå. Kurser finns för systemkamera och digitalkameror men även mobilkamera. Vill du gå fotokurs i bildbehandling som lär dig det viktiga verktyg för att göra bilderna bättre. Det finns även specialinriktade kurser som nattfotografering, naturfoto eller ljussättning i studio med blixt.

Det finns fotokurser för nybörjare, fortsättningskurser till den mer avancerade fotografern som redan kan grunderna i fotografering.

Fotokurser

  • Nattfoto – En mycket inspirerande kurs där vi fångar ljuset från staden som ofta ger ett lite magiskt ljus mot den mörka bakgrunden. Lär dig hur man gör och olika fototekniker för att fotografera i svagt ljus men även fokus, långexponering och ljusspår av bilar. Ta med stativ och systemkamera och upplev nattfotografering.
  • Naturfoto – Lär dig hitta motiv i naturen med ljus, färg och form. Inspirerande fotokurser för olika åldrar och kameraerfarenhet. Vi går igenom stativ, långa slutartider för att få rörelser suddiga som vatten eller forsar, långt och kort skärpedjup men även tips för hur du ta bättre bilder i naturen. Vi erbjuder naturfotokurser i hela Sverige.
  • Kurs för nybörjare – På denna grundkurs fotografering lär du dig från från början med bländare, slutartid och ISO för att få rätt exponering eller som du vill ha den. Gå sedan vidare med andra vitala delar som fokuspunkter, fokusmetod och följefokus. Praktiska moment är en stor del av kursen där du får använda din nya kunskap.
  • Bildredigering – Bildredigering Lightroom classic är det mest kompletta programmet idag för både organisering av bilder men även redigeringen. Du lär dig olika justeringar och kreativa verktyg för att göra bilderna bättre, ett måste i dagens mediaflöde om du vill sticka ut lite mot mängden.
  • Makrofotografi – här får du lära dig mer om makrofoto och hur du fotograferar närbilder på både djur och natur. Makro är ett objektiv som du kan fotografera väldigt nära motivet för att det ska bli stort, som en nyra som ser ut som ett monster eller lek med både textur, linjer eller färg.
  • Systemkamera – Kurserna passar alla som har systemkamera eller kompaktkamera med M (manuellt läge) eller kan du hyra kamera av oss.
  • Komponera bilden – en av de viktigaste delarna i fotografering är bildkomposition. Lär dig mer om tredjedelsregeln till mer avancerade komponeringsmöjligheter.
  • Blixtkurs och ljussättning – kan vara lite svårt att komma igång med själv. Gå en kurs istället och lär dig hur man gör. Vi går igenom ljusformare med hårt och mjukt ljus till hur du ljussätter olika motiv som porträtt med både blixt och LED-ljus som t.ex. Rembrandt eller butterfly ljus.

Lär dig mer på en fotokurs med Mästerfoto