Gå fotokurs Fotokurser | Fotokurser & workshop | Bättre bilder

Fotokurser & workshops | Fotokurs

Fotokurser för alla fotografiska nivåer

Varför gå fotokurs / workshop?

Får du inte riktigt till bilderna som du tänkt dig?!. Gå en för att lära dig mer fotokunskap så att du framöver kan ta bättre bilder med din systemkamera. Gå från den gröna (auto-knappen) och förstå hur man använder det mer kreativa foto-inställningarna i kameran. I slutändan är det du (fotografen) som bestämmer hur bilden ska se ut. Med en bra bild menas ett foto som visuellt kommunicerar ett budskap eller ett tilltalande bildspråk med bra ljussättning och komposition. Du kan lära dig denna foto-kunskap genom att gå en fotokurs.

Är du redo att lära dig fotografera eller ta din fotografering till nästa nivå?

Nybörjare i foto lär sig vad är bländare, vad är slutare och hur fungerar ISO för att få till en bra exponering. Under fotokursen / workshopen får du ha möjligheten att bestämma skärpedjup, rörelse, vitbalans och bildkvalitet. Sambandet mellan bländare, slutare och ISO är enkelt. Ett lågt bländar-värde innebär att objektivet tar in maximalt med ljus men även får ett kort skärpdejup. Bra inställning vid porträtt när man vill få bakgrunden suddig är ett lågt bländarvärde. Vid lanskapsfotografering eller naturfoto efterstävar man ofta ett högt bländarvärde för att få ett långt skärpedjup. Slutartiden kan låsa en rörelse så att allt blir skaprt eller får den att bli suddig för mer kreativa bilder. ISO bestämmer ljuskänsligheten på sensorn och även den gör bilden ljusare eller mörkare. Det är det totala ljusinsläppet som gör en exponering. Bilden kan annars bli överexponerad, underexponerad eller rätt exponerad.

fotokurser / workshops med Mästerfoto som är en välkänd utbildare inom fotografering i Sverige. Kurserna hålls i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi är specialiserade på varierande inriktningar av fotografering oavsett om du vill lära dig grundläggande kunskaper för nybörjare eller gå vidare till mer avancerad nivå. Vårt mål är att ge dig ny fotokunskap genom valfria fotografiska fotokurser men även att inspirera för att utforska din kreativa sida.

Våra fotokurser kan skräddarsys för att passa ditt schema med valfria inriktningar inom fotografering. Få teoretisk och praktisk kunskap från yrkesfotografer för att förbättra ditt arbetsflöde från början till färdig bild.

Hämta inspiration från våra kursledare och ta chansen att öppna nya vägar för din framtida fotokarriär. Med ett handplockat fotografteam tar vi hand dig för att du ska komma vidare som fotograf. Anmäl dig idag till fotokurser med Mästerfoto så ser vi till att du får rätt vägledning för kommande fotograferingskurser och för just dina fotografiska behov.