october, 2016

2016thu06oct09:00thu17:00Retusch "High-end" Dag 109:00 - 17:00 Stockholm Stockholm, Stockholm Event Organized By: Mästerfoto

Lär dig modell retusch

more

Event Details

Gå direkt till kurs & anmälan Retusch ”High-end”

Äntligen en kurs för dig som vill ta steget vidare i Photoshop. Har du tidigare erfarenhet av Photoshop och vill ta dina kunskaper till en mycket högre nivå. Med vår erfarne kursledare i bildbehandling tar vi retuschen till en högre nivå.

Du kommer att få en stor fördjupning i Photoshop. Det blir lära om hur du med allt från enklare medel till mera avancerade får bilden att lyfta. Lägg där till mer avancerad skönhetsretusch. Det blir fyra olika typer av bilder att arbeta med, bilderna delas ut under kursen och används i utbildningssyfte. Vi övar på ett fordon med att efterbelysa detta och skapa stämning genom att jobba med färgsättning, en modell och hudretusch, ett landskap där vi går igenom hur du kan leda betraktarens blick genom bilden och lyfta fram vissa delar och dämpa andra. I landskapet kanske du vill få färgerna att ”poppa” ut lite mera.

Gemensamt med bilderna blir hur vi rensar upp bilden, här skiljer det sig mycket beroende på motiv men även vad som behöver lämnas kvar. Hur använder du de olika kloningsverktygen i Photoshop? Hur skapar du egna penslar, det kan vara en som passar för att lägga till hårstrån eller en annan för regndroppar. Här låter vi fantasin flöda fritt. Less is more or more is less. Kursen är uppbygg för dig som idag arbetar med allt ifrån reklam, mode, journalist, fotograf eller känner att du behöver den där kicken att ta dig vidare och se färger och kontraster på nya sätt.

Om kursledaren David Gustavsson är Retuschör och Bildbehandlare, utbildad vid Fotoskolan STHLM. Idag driver han retuschstudion Rétine. Förutom att dagligen jobba med bild håller han även föreläsningar och workshops om hur man med hjälp av Photoshop kan lyfta fram bildens bästa sidor och styra betraktarens öga.
Medtages Du som anmäler dig till kursen tar med dig en egen ritplatta (Wacom) och dator(bärbar), med Photoshop CC installerat.

Har du inte senaste photoshop, finns en provversion att ladda ner från Adobe, men se till att göra det just innan kursen, för den gäller bara i 30 dagar.

Time

(Thursday) 09:00 - 17:00 Stockholm

Location

Stockholm

Stockholm

Organizer

Mästerfotohttps://masterfoto.se/kontakt/

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X