Gå Reportagekurs i Stockholm skärgård | Fotokurs Sverige | Fotokurs kalender

Reportagekurs i Stockholm skärgård

2016tor22sep(sep 22)18:00sön25(sep 25)16:15Reportagekurs i Stockholm skärgårdFinnhamn

Reportagekurs i Stockholm skärgård

Fotokurs beskrivning

Gå direkt till kurs & anmälan Reportagekurs i Stockholm skärgård

Är du sugen på att veta mer om hur ett resereportage är uppbyggt och vad som krävs för att skriva/fota för en tidning? Detta är ett fantastiskt tillfälle för dig som vill lära dig att skapa resereportage och utveckla din berättarteknik i både text och fotografering.

Bland kobbar och skär får du chansen att fördjupa dig i reportagets värld, tillsammans med en fotograf och journalist. Under helgen går vi igenom grunderna för resereportagets bilder och text. Vad är det som gör att dina bilder säljer och hur kan de komplettera den skrivna texten? Hur skildrar man en plats eller människa i ord och hur säljer man sin första artikel?

Du kommer att få en god inblick i reportageskrivandets värld. Detta passar dig som vill utveckla ditt eget skrivande, samt dig som är nybörjare på text. Med oss är frilansjournalisten Emma V Larsson som har friluftsliv, resor och äventyr som specialitet. Hon kommer att hålla i föreläsningar och skrivövningar där vi övar vår berättarteknik, lär oss om resereportagets form och hur man skildrar platser och människor. Vi kommer även att prata om de praktiska delarna– som hur man säljer sin första artikel, hur man bibehåller kontakten med sina uppdragsgivare och hur man presenterar en artikel-idé på ett bra sätt.

Under helgen lär du dig hantera kameran på nya sätt – allt från landskap till action och äventyr. Vi kommer att testa olika filter, som Pol och Nd-filter. Hur kan bilden bli mera berättande med en långexponering dagtid? Lär dig att snabbt fånga bilder och hitta detaljer i landskapet. Under helgen kombinerar vi många olika saker inom fotograferingen som du kommer att kunna använda både i ditt resande men även till vardags. Kvällarna spenderar vi med bildvisning och gemensam middag.

Kursen erbjuder olika moduler inom både foto & skrivande och du som deltagare kan välja själv vad du tycker är intressant och vill lära dig mer av. Du kan exempelvis gå moduler som fördjupar din teknik inom både foto och berättarteknik.

Välkommen till en inspirerande helgkurs i skärgården!

Mer

Tid

22 (Torsdag) 18:00 - 25 (Söndag) 16:15

Plats

Finnhamn

Utbildare

Mästerfoto

Fotokurser och fotoresor för fotografer som vill utvecklas kreativt. Lär dig från grunden till mer avancerad fotografi med kunniga kursledare inom många specialinriktningar. Följ med på naturfotoresor som ger dig upplägg för fotografer med platser och tider för bästa fotoljus.
https://masterfoto.se/kontakt/

Learn More