september, 2016

2016thu22sep(sep 22)18:00sun25(sep 25)16:15Reportagekurs i Stockholm skärgård18:00 - 16:15 (25) Finnhamn, Finnhamn Event Organized By: Mästerfoto

Reportagekurs i Stockholm skärgård

more

Event Details

Gå direkt till kurs & anmälan Reportagekurs i Stockholm skärgård

Är du sugen på att veta mer om hur ett resereportage är uppbyggt och vad som krävs för att skriva/fota för en tidning? Detta är ett fantastiskt tillfälle för dig som vill lära dig att skapa resereportage och utveckla din berättarteknik i både text och fotografering.

Bland kobbar och skär får du chansen att fördjupa dig i reportagets värld, tillsammans med en fotograf och journalist. Under helgen går vi igenom grunderna för resereportagets bilder och text. Vad är det som gör att dina bilder säljer och hur kan de komplettera den skrivna texten? Hur skildrar man en plats eller människa i ord och hur säljer man sin första artikel?

Du kommer att få en god inblick i reportageskrivandets värld. Detta passar dig som vill utveckla ditt eget skrivande, samt dig som är nybörjare på text. Med oss är frilansjournalisten Emma V Larsson som har friluftsliv, resor och äventyr som specialitet. Hon kommer att hålla i föreläsningar och skrivövningar där vi övar vår berättarteknik, lär oss om resereportagets form och hur man skildrar platser och människor. Vi kommer även att prata om de praktiska delarna– som hur man säljer sin första artikel, hur man bibehåller kontakten med sina uppdragsgivare och hur man presenterar en artikel-idé på ett bra sätt.

Under helgen lär du dig hantera kameran på nya sätt – allt från landskap till action och äventyr. Vi kommer att testa olika filter, som Pol och Nd-filter. Hur kan bilden bli mera berättande med en långexponering dagtid? Lär dig att snabbt fånga bilder och hitta detaljer i landskapet. Under helgen kombinerar vi många olika saker inom fotograferingen som du kommer att kunna använda både i ditt resande men även till vardags. Kvällarna spenderar vi med bildvisning och gemensam middag.

Kursen erbjuder olika moduler inom både foto & skrivande och du som deltagare kan välja själv vad du tycker är intressant och vill lära dig mer av. Du kan exempelvis gå moduler som fördjupar din teknik inom både foto och berättarteknik.

Välkommen till en inspirerande helgkurs i skärgården!

Time

22 (Thursday) 18:00 - 25 (Sunday) 16:15

Location

Finnhamn

Finnhamn

Organizer

Mästerfotohttps://masterfoto.se/kontakt/

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X