august, 2016

2016wed24aug20:00wed23:00Kreativ nattfotografering20:00 - 23:00 Stockholm, Stockholm Event Organized By: Mästerfoto

Lär dig kreativ nattfotografering. På kursen visar vi nattfotografering.

more

Event Details

Gå direkt till kurs & anmälan Kreativ nattfotografering

Nattfotografering – Skapa magi med ljus – i den mörka natten! Mästerfoto visar dig hur du får till bilder med alternativa ljuskällor och experimentella tekniker. Under den här kvällskursen kommer du verkligen få en chans att vara lekfull och kreativ – något som kan ta ditt fotograferande till oanade nivåer.

Denna kurs kommer kittla din kreativitet och fantasi som ingenting annat. Kvällen börjar med en kort genomgång och repetition. Vi går sedan igenom grunderna inom långa exponeringar. Till en början 30 sekunders-exponeringar, för att sedan fortsätta upp till flera minuter. Här krävs det timing, samt att alla i gruppen hjälps åt när vi skapar magi med ljus.

Till en början tar vi enskilda bilder med olika ljuskällor som belyser motivet, tanken är att du ska kunna använda en eller flera bilder tillsammans i Photoshop. Motivet kan vara en bil, en modell eller kanske en skulptur. Vi låter fantasin flöda denna natt och kommer bland annat att använda oss av ledljus, eld, rökgranater, ficklampor av olika slag, stålull och färgfilter.

Du kommer även få material och en guide till hur du enkelt lägger samman bilder i Photoshop. Med dina egna bilder från kursen, och färdiga bilder från oss, kan du själv testa dig fram i Photoshop senare.

Detta är en kurs för dig som har gått vår klassiska Nattfotografering och vill ta fotograferandet ett steg längre.

Time

(Wednesday) 20:00 - 23:00

Location

Stockholm

Stockholm

Organizer

Mästerfotohttps://masterfoto.se/kontakt/

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X