may, 2016

25may17:00- 21:00Kalibrering & Färgstyrning

more

Event Details

Gå direkt till kurs & anmälan Kalibrering & Färgstyrning

Fotograf på heltid eller en glad amatör, dina semesterbilder betyder lika mycket för dig som modefotografens alster. Ge dem rätt behandling i Photoshop och få kolla på färghanteringen vid fotograferingen vidare in i ditt bildbehandlingsprogram.

Lär dig optimera möjligheterna till en bättre hantering redan från fotograferingen, processen in i lightroom eller photoshop. Väl inne i datorn lär vi dig om hur och varför du ska kalibrera skärmen. Hur ser din arbetsmiljö ut, färger som påverkar ditt färgseende vid redigering. Väl redigerade printar vi ut bilder och går igenom profilering av skrivare och profiler för denna.

Steg för steg tar vi dig genom hela processen från fotografering till print. Under kursen kommer vi att använda Color Checker Passport vid fotografering. Skapandet av egna profiler i camera raw. Kalibrering och profilering av skärmen görs med X-rite Colormunki och även för att kalibrera skrivare.

En kurs som tar din fotografering och editering till en helt ny nivå. När du börjar förstå färglära och vikten med en bra kalibrerad skärm blir arbetet mycket roligare.

Time

(Wednesday) 17:00 - 21:00 Stockholm

Location

Stockholm

Stockholm

Organizer

X