Kustlandskap Hovs hallar & kullaberg - Fotokurser och fotoresor

Oktober, 2020

2020tor08okt(okt 8)18:00sön11(okt 11)14:00Kustlandskap Hovs hallar & kullaberg18:00 - 14:00 (11) Hovs hallar & Kullaberg, Båstad Utbildare: Mästerfoto

Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg. Naturfoto och landskapsfotografering

Mer

Fotokurs beskrivning

Gå direkt till kurs & anmälan Kustlandskap Hovs hallar & kullaberg

Naturfotografering Hovs hallar – En oslagbar helg med fotografering av landskap, natur, bokskogar & kustmiljö. Torsdag till söndag under denna sena helg i Oktober bjuds det på höstfärger i bokskogarna till dramatiska klippor och piskande hav vid Hovs hallar.

Hovs hallar med sitt dramatiska klipplandskap i nordvästra Skåne, känt både från Ingmar Bergmans film det sjunde inseglet men även för sina branta klippor som stupar rätt ner i havet. Vissa ställen ända upp till 30 meter branta. Här finner vi rödaktig granit som är sönderbruten och eroderad sedan länge men utgör en del av det dramatiska landskapet mot havet. Delar av landskapet ligger inbäddade i både enbärsbuskar och björnbärssnår som ligger utsträcka likt en matta. Tittar man noga finner man mystiska gångar som snirklar sig in i grönskan. Under vinterns pinande vindar gömmer sig både får och getter i dessa gångar för att ta skydd ifrån det hårda klimatet.

Vad händer på fotokursen Naturfotografering Hovs hallar?

Tidiga morgnar med att fotografera det mäktiga kustlandskapet eller i naturreservatet med bokskogarna, detta beroende på väder och vind. Väntas en stormig morgon beger vi oss till kusten för dramatik och vågor som slår in mot klipporna. Ser vi att det börjar med en vindstilla dag och sol, då möter vi solen i bokskogarna. En sak är säker, att stiga upp en timme innan solen går upp för att sedan möta den och se hur snabbt ljuset förändras. Känslan är oslagbar och mycket inspirerande.

Under helgen får du som deltagare lära dig mer om nd-filter, polfilter och graderade filter. Du lär dig på ett smidigt sätt att hantera stativet beroende på väder och vind. Komposition och hur man kan använda förgrunder och delara av landskapet för att skap djup och dramatik. Att frysa eller inte, och då menar vi rörelsen och hur vi arbetar med mjuka, strukturerade eller frysta rörelser. Vi provar att exponera med slutartider från någon sekund upp till flera minuter för att skapa olika känslor.

Vi bor på ett mysigt Guesthouse nära hovs hallar, under kvällarna har vi workshops eller bildvisning framför en öppen brasa som värmer oss efter en fin kväll vid klipporna. Det diskuteras bilder och vi ger varandra feedback för att bli bättre och växa inom fotograferingen. Det blir hemlagad mat med stor variation för alla smaker.

Det blir en kreativ och inspirerande helg med mycket fotografering och workshops där du får nya verktyg att arbeta med för din framtida fotografering.

Tid

8 (Torsdag) 18:00 - 11 (Söndag) 14:00

Plats

Hovs hallar & Kullaberg

Båstad

Utbildare

Mästerfotohttps://masterfoto.se/kontakt/

X