november, 2016

11nov - 13nov 1118:00nov 13Fotokurs steg 2 - 3

more

Event Details

Gå direkt till kurs & anmälan Fotokurs steg 1-2

Välkommen till en helg fullspäckad med fotografering och roliga utmaningar, mitt i en naturskön miljö söder om Stockholm stad. Kursen är en blandning av Steg 2 och 3 – du kan därför förvänta dig en intensiv och mycket lärorik helg. Bland annat kommer du att få lära dig om perspektiv och djup, avancerad ljussättning, arbetsflöde och olika fototekniker.

Du behöver inte leta längre. Här är den intensiva och inspirerande kurs som du har längtat efter! Det här är nämligen kursen är för dig som vill dyka ned i fotografins värld under en hel helg. Vi möts upp på fredagskvällen, äter en gemensam middag och går igenom helgens program. Vi kommer även ha ett teori-pass redan första kvällen, för att vara redo för action på lördag morgon.

Vi går upp tidigt för att fånga morgonens ljus som bryter igenom morgondimman ovanför vattenytan. Vi befinner oss i en naturskön miljö och kommer att få njuta av landskapet hela helgen. På lördagen promenerar vi ut mot Notholmen vid Tyresö slott. Under denna gemensamma vandring får deltagarna olika uppgifter inför dagen.

Vi på Mästerfoto ger feedback på dina bilder och vi kommer aktivt tipsa och råda under dagens utmaningar. Genom praktiska övningar går vi igenom komposition, ljusmätning, ljussättning med blixt och konsten att hitta motiven. Mellan övningarna serveras det både lunch och fika.

På söndagen får vi ytterligare en soluppgång och fler timmar att utnyttja för utmaningar och nya fotoerfarenheter. Kanske är detta den djupdykning som ditt fotograferande behöver?

Time

11 (Friday) 18:00 - 13 (Sunday) 15:00

Location

Tyresö

Organizer

Fotokurser & fotoresor för fotografer

Mästerfoto vill att du ska fotografera, inspireras och utveckla dina kunskaper inom fotografering.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Vi erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning. Vi ger dig direkt feedback på bilderna under kurserna, samt utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både glada amatörer och proffs – allt från grundkurser till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurser – efter fotokursen har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott.

Kvällskurser – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll någon dag i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling & temainriktad fotografering.

Helgkurser – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla teknisken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Titta in på www.fotokurs-online.se

Vi arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, stellar eagle som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Tura Scandinavia
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
iksförbundet svensk fotografi
X