june, 2016

2016sat04jun15:00sat21:00Bilfotografering "On location" i Göteborg15:00 - 21:00 Göteborg, Göteborg Event Organized By: Mästerfoto

Bilfotografering i Stockholm & Göteborg. Lär dig fotografera bilar.

more

Event Details

Gå direkt till kurs & anmälan Bilfotografering ”On location”

Bilfotografering – Har du ett brinnande intresse för bilar och gillar att fotografera? I den här kursen lär du dig allt om grunden inom bilfotografering. Du kommer också att få en inblick i vilka bilder som säljer och hur man ska fotografera inför ett tidningsreportage.

Om du gillar att fotografera bilar och fordon är detta kursen för dig. Under en dag går vi igenom allt som är viktigt att tänka på – stort som smått. Tillsammans med oss kommer du att få en helt ny syn på bilfotografering.

Dagen startar med ett teoripass där vi går vi igenom utrustning och grunderna i bilfotografering. Några av teknikerna vi tar upp är hur du lyckas med perfekta medåkningsbilder, hur du använder en rigg, placering av bilen i bilden, och att ta flera bilder på samma motiv för att sedan lägga ihop dem i Photoshop. Du får även lära dig mer om vilket objektiv som lämpar sig för att göra bilens former rättvisa i bild.

Vi fortsätter med praktiska övningar och går in på panoreringens konst, övar på medåkning och får tillfälle att ta många stillbilder på bilen. Du som kursdeltagare får chansen att testa på olika filter. Hur använder du bäst ett pol-filter eller ett nd-filter?

Kursen är uppdelad i olika moduler och övningar, teori varvas med praktik. Det blir feedback på tagna bilder medan vi fotograferar. Mellan övningarna finns möjlighet att fotografera både inredning och detaljer på bilen.

Vi kommer också lära oss om bilreportagets värld. Att göra en resa och sälja in ett reportage till en tidning är en dröm för många. Vi lär oss om vad tidningar egentligen vill ha: krävs det en bild eller en hel serie för ett reportage? Vad är viktigt att visa i en bild och vilka detaljer i fråga om inredning, hjul och motor måste vara med?

Dagen avslutas med att vi går igenom dagens bilder och vi väljer ut några för redigering. Här kikar vi närmare på detaljer i bilden, ger den en lättare touch i Photoshop och visar hur du lägger samman flera bilder.

Beroende på väder och tid på året kommer vi att variera kursplats, men kursen kommer att äga rum ca 20 min från centrum. Körkort är inte ett krav.

Time

(Saturday) 15:00 - 21:00

Location

Göteborg

Göteborg

Organizer

Mästerfotohttps://masterfoto.se/kontakt/

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X