Gå Bilfotografering "On location" i Stockholm | Fotokurs Sverige | Fotokurs kalender

September, 2016

2016lör24sep14:00lör21:00Bilfotografering "On location" i Stockholm14:00 - 21:00 Stockholm, Stockholm Utbildare: Mästerfoto

Bilfotografering i Stockholm & Göteborg. Lär dig fotografera bilar.

Mer

Fotokurs beskrivning

Gå direkt till kurs & anmälan Bilfotografering ”On location”

Bilfotografering – Har du ett brinnande intresse för bilar och gillar att fotografera? I den här kursen lär du dig allt om grunden inom bilfotografering. Du kommer också att få en inblick i vilka bilder som säljer och hur man ska fotografera inför ett tidningsreportage.

Om du gillar att fotografera bilar och fordon är detta kursen för dig. Under en dag går vi igenom allt som är viktigt att tänka på – stort som smått. Tillsammans med oss kommer du att få en helt ny syn på bilfotografering.

Dagen startar med ett teoripass där vi går vi igenom utrustning och grunderna i bilfotografering. Några av teknikerna vi tar upp är hur du lyckas med perfekta medåkningsbilder, hur du använder en rigg, placering av bilen i bilden, och att ta flera bilder på samma motiv för att sedan lägga ihop dem i Photoshop. Du får även lära dig mer om vilket objektiv som lämpar sig för att göra bilens former rättvisa i bild.

Vi fortsätter med praktiska övningar och går in på panoreringens konst, övar på medåkning och får tillfälle att ta många stillbilder på bilen. Du som kursdeltagare får chansen att testa på olika filter. Hur använder du bäst ett pol-filter eller ett nd-filter?

Kursen är uppdelad i olika moduler och övningar, teori varvas med praktik. Det blir feedback på tagna bilder medan vi fotograferar. Mellan övningarna finns möjlighet att fotografera både inredning och detaljer på bilen.

Vi kommer också lära oss om bilreportagets värld. Att göra en resa och sälja in ett reportage till en tidning är en dröm för många. Vi lär oss om vad tidningar egentligen vill ha: krävs det en bild eller en hel serie för ett reportage? Vad är viktigt att visa i en bild och vilka detaljer i fråga om inredning, hjul och motor måste vara med?

Dagen avslutas med att vi går igenom dagens bilder och vi väljer ut några för redigering. Här kikar vi närmare på detaljer i bilden, ger den en lättare touch i Photoshop och visar hur du lägger samman flera bilder.

Beroende på väder och tid på året kommer vi att variera kursplats, men kursen kommer att äga rum ca 20 min från centrum. Körkort är inte ett krav.

Tid

(Lördag) 14:00 - 21:00

Plats

Stockholm

Stockholm

Utbildare

Mästerfotohttps://masterfoto.se/kontakt/

X