Tips om Timelapse | Fotokurser | Foto kurs

Tips om Timelapse

Ett snyggt sätt att göra en kortfilm på är att låta kameran ta ex antal bilder i följd. För att sedan lägga samman dem till bildspel Lightroom classic. Du kan välja mellan att låta kamera ta en bild per sekund eller någon varje minut beroende på motiv och vad som önskas i slutresultat.

Sony kamera har en app som du kan installera där du väljer längd och antal bilder. Du ser direkt hur lång filmen kommer att bli. Sedan tar kameran bilder och lägger samman allt och du har en färdig film.
Alternativet vi har använt till filmen nedan är att ansluta telefonen med Triggertrap.

Sedan kan du använda telefonen som fjärrkontroll eller möjligheten att köra en Distance lapse. I det sistnämnda fallet tar kameran bilder vid ex antal meter som är inställt. Till exempel var 50m.

Lycka till!

Tips om TimelapsePatrik Lindqvist
0

Leave a Reply