48Photowalk

Vilken morgon!

I år fick jag möjligheten att vara ledare för Scott Kelbys Photowalk. Ett fotoevenemang som för femte året i rad pågick runt om i hela världen, under en och samma dag. Totalt möttes ca 50st fotografer upp för att gå på en 2,5 timmas promenad.

När jag anlände till uppsamlingsplatsen i Vasaparken kl.07,40 för att förbereda och välkomna alla deltagare, stod där redan två förväntansfulla fotokamrater. Under de närmaste 20 minutrarna strömmade sedan resterande deltagare in från alla hörn. Nästan som om de hade gömt sig under natten för att vakna till när solen kom fram.

Vi startade från Vasaparkens lekplats och upp mot Dalagatan, för att sedan gå mot Banhusbron. Väl uppe på bron var det som om Stockholm visade sin praktglans för oss. Solen bröt precis av topparna på kyrktorn och höghus, slog sedan ner strålarna mot järnvägsspåren under oss. Ett fantastiskt skådespeleri, med naturen bakom oss och stadens hetta framför oss.

Vidare gick vi mot kungsholmen och ner under Banhusbron.Under brofästet fick deltagarna välja att gå ner på höger eller vänster sida, vilket gjorde att var person upplevde omgivningen på sitt sätt. Måste ha varit en skön syn när ett stort gäng med fotografer strömmade ner mot vattnet och blandade sig med alla gångare och cyklister som redan dominerade längs med kanalen.

Från söder kröp solen sakta in mellan träden och glänste på de gyllene löven som spred en känsla av att hösten verkligen är på väg. Promenaden fortsatte norr över mot St.Eriksbron och fotograferna ringlade som ett pärlband på gatan. Titt som tätt plingade det till i ringklockor från morgontrötta cyklister som muttrade lite över folkmängden, men när de såg kamerorna i händerna på oss lyfte de på ögonbrynen och bjöd på ett leende. En del stannade till och med och frågade vad vi gjorde.

Vidare längs vattnet passerade vi båtklubbar, rostiga cyklar, betong och natur i en salig blandning. Aktiviteten var febril i den lilla båtklubben. Högtryckstvätten gick på högvarv och ångan bildade ett litet moln av ånga. Mitt emot Karlbergs slott gjorde vi halt för att kika på solen som likt en naturlig fotoram ramat in den vackra gamla byggnaden.

När vi korsat bron och kommit över på samma sida som slottet stannade vi till för en liten uppsamling och jag hade möjlighet att komma med tips och feedback på deltagarnas bilder. Photowalken gick nu från Karlbergs strand, vidare över Pampaslänken, ner under tågrälsen och ut på Rörstrandsgatan. Vid det här laget hade klockan slagit 10.00 och den som gillar ”streephoto” fick nu sitt lystmäte fyllt. Latte pappor, mammor, barnvagnar, hundar, härliga frisyrer och musikanter. Det kändes att man klivit in i en stad full av liv och passion. Vi gick Rörstrandsgatan och vidare upp på Torsgatan mot vårt slutmål och dagens första kaffe. Vilken känsla!

Väl framme vid Oljebaren serverades en specialkomponerad photowalkmeny innehållande ceasarsallad, nybakt bröd, chark och givetvis kaffe.

Jag vill tacka alla ni som var med på höstens härligaste fotopromenad. Vilket gäng och vilken morgon! Vill även ge ett stort tack till Oljebaren som gav oss en fin avslutning på dagen. Tack!

Vilken morgon!Patrik Lindqvist
00

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X