När denna underbara morgon närmade sig... | Fotokurser | Foto kurs

När denna underbara morgon närmade sig…

…låg jag på helspänn och väntade på att klockan skulle ringa…
När den väl ringde stod den på 04,00 och det var mer än mörkt utanför. Trottoarerna gapade tomma och det var knäpptyst ute.
Sängen kändes sådär extra skön denna tidiga morgon. Lite för bra för att vara extra tydlig, men jag visste vad som väntade… Gryningsljuset och den fantastiska känslan när solen bryter topparna på träden och dimman ligger tät över fälten. Det är nämligen dags för kursen Naturfotomorgon.

En sista koll innan jag sätter mig i bilen, väskorna packade, frukosten nerpackad och kamerabatterierna är laddade. Filter, stativ och kameran är med. Vi rullar ut från Stockholm runt 04,45 och närmar oss målet efter ca 20min. Det är just detta som är helt fantastiskt med Stockholm, en liten biltur och du är mitt i naturen.
Väl framme vid mötesplatsen intar jag en enklare frukost som jag köper på plats. Bara för att ladda batterierna (mig själv) en extra gång.
När alla 10 deltagare är samlade och vi har gått igenom morgonens utflykt kör vi ut i gemensam karavan för att få överblick om hur området ser ut. Vi vänder om och parkerar bilarna lagom när det börjar ljusna, där efter fortsätter vi till fots. Den första frosten har landat under natten, löven, mossan samt träden är sådär skört krispiga. Efter en stund närmar vi oss försiktigt de platser där vildsvin har siktats och visst finns det spår efter dem. Jag är alldeles säker på att de sitter och viskar om oss bakom träden. När vi vänder tillbaka mot bilarna börjar solen bryta igenom. Det som nu händer känns helt magiskt. Hela naturen vaknar till liv och går man tätt inpå mossan som växer på stenmuren kan man nästan föreställa sig att det finns en liten värld där nere. Medan jag dukar upp frukosten i naturen är alla deltagare i full gång med att pröva nya vinklar och utsnitt.
Kaffet smakar bättre än någonsin, ostsmörgåsen landade fint i magen och kroppen fylls med lite välbehövlig energi. Vi har gott om tid till att diskutera kameratekniker, visa bilder, testa andra vinklar och se på portabla gömslen. Jag kommer givetvis med tips och trix på hur de kan förbättra sina bilder och hur de kan komponera dem på andra sätt.
Väl hemma efter denna magiska morgon har jag någon slags överenergi, men den försvinner snabbt när jag ser sängen. Lägger mig ner med ett leende på läpparna och sover gott i flera timmar. Underbart!

När denna underbara morgon närmade sig...Patrik Lindqvist
0

Leave a Reply