Naturfoto_Max7

När denna underbara morgon närmade sig…

…låg jag på helspänn och väntade på att klockan skulle ringa…
När den väl ringde stod den på 04,00 och det var mer än mörkt utanför. Trottoarerna gapade tomma och det var knäpptyst ute.
Sängen kändes sådär extra skön denna tidiga morgon. Lite för bra för att vara extra tydlig, men jag visste vad som väntade… Gryningsljuset och den fantastiska känslan när solen bryter topparna på träden och dimman ligger tät över fälten. Det är nämligen dags för kursen Naturfotomorgon.

En sista koll innan jag sätter mig i bilen, väskorna packade, frukosten nerpackad och kamerabatterierna är laddade. Filter, stativ och kameran är med. Vi rullar ut från Stockholm runt 04,45 och närmar oss målet efter ca 20min. Det är just detta som är helt fantastiskt med Stockholm, en liten biltur och du är mitt i naturen.
Väl framme vid mötesplatsen intar jag en enklare frukost som jag köper på plats. Bara för att ladda batterierna (mig själv) en extra gång.
När alla 10 deltagare är samlade och vi har gått igenom morgonens utflykt kör vi ut i gemensam karavan för att få överblick om hur området ser ut. Vi vänder om och parkerar bilarna lagom när det börjar ljusna, där efter fortsätter vi till fots. Den första frosten har landat under natten, löven, mossan samt träden är sådär skört krispiga. Efter en stund närmar vi oss försiktigt de platser där vildsvin har siktats och visst finns det spår efter dem. Jag är alldeles säker på att de sitter och viskar om oss bakom träden. När vi vänder tillbaka mot bilarna börjar solen bryta igenom. Det som nu händer känns helt magiskt. Hela naturen vaknar till liv och går man tätt inpå mossan som växer på stenmuren kan man nästan föreställa sig att det finns en liten värld där nere. Medan jag dukar upp frukosten i naturen är alla deltagare i full gång med att pröva nya vinklar och utsnitt.
Kaffet smakar bättre än någonsin, ostsmörgåsen landade fint i magen och kroppen fylls med lite välbehövlig energi. Vi har gott om tid till att diskutera kameratekniker, visa bilder, testa andra vinklar och se på portabla gömslen. Jag kommer givetvis med tips och trix på hur de kan förbättra sina bilder och hur de kan komponera dem på andra sätt.
Väl hemma efter denna magiska morgon har jag någon slags överenergi, men den försvinner snabbt när jag ser sängen. Lägger mig ner med ett leende på läpparna och sover gott i flera timmar. Underbart!

När denna underbara morgon närmade sig...Patrik Lindqvist
00

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fotokurser & fotoresor för fotografer – Bli en mästerfotograf

Mästerfoto vill att du ska inspireras, utvecklas och få nya kreativa kunskaper inom fotograferings värld.

På ett lättsamt och inspirerande sätt blandar vi övningar med teori. Mästerfoto erbjuder fotokurser, fotoresor & fotoupplevelser med praktisk inlärning för att du ska öva och lära dig på bästa sätt. Vi ger dig även direkt feedback på bilderna under kursen med utmanande uppgifter för att utveckla dina kunskaper kreativt.

Vilken fotokurs skall jag gå?

Våra fotokurser lockar både nybörjare och proffs – allt från grundkurs till mer nischade inriktningar som naturfoto, nattfoto & blixtkurs. Våra fotokurser finns i Stockholm & Göteborg men möjligheter till privatkurs finns i hela landet. På kurserna använder du din egen kamera (det går att hyra) för att lära dig att hantera den på ett smidigt sätt. Gå in på fotokurser för att se vårat utbud av kurser.

Grundkurs – efter en grundkurs i foto har du lärt känna din kamera, förstår grundläggande teori & kamerateknik samt har genomgått praktiska övningar. Den gröna knappen blir ett minne blott. Här finns b.l.a grundkurs fotografering, naturfotografering.

Kvällskurs – kortare fotokurser på ca 3 timmar en kväll i veckan. Praktiska & teoretiska kurser inom kamerateknik, bildbehandling som adobe lightroom classic cc & temainriktad fotografering som nattfotografering & blixtkurs & ljussättning.

Helgkurs – riktar in sig på mycket fotografering med vald tema inriktning med viss del teori för att utveckla tekniken. En hel helg frossande i fotografering. Vi bor tillsammans & delar erfarenheter. Feedback på bilder & ett kreativt lärande. Kurser som Naturfotografering Landsort eller Kustlandskap Hovs hallar & Kullaberg.

Online – Mästerfoto erbjuder även fotokurser online. Från grundkurs foto till fortsättningskurser i fotografering. Titta in på www.fotokurs-online.se

Mästerfoto arrangerar även föreläsningar & utbildningar, samt olika tjänster inom fotografering, för både företag och privatpersoner.

Mästerfoto arrangerar fotoresor till Island, Japan och Kina.

Med våra fotoresor får du allt planerat med platser, tidpunkter & flexibla scheman för att få ut det bästa beroende på olika väderförhållanden under resan. Om du är amatör eller professionell är detta det perfekta sättet att bli inspirerad och att fördjupa dig i fotografering. Jag lovar att du kommer hem med riktigt bra bilder & nyutvecklade färdigheter från fotoresan.

Island – följ med på ett fantastiskt äventyr till Island i fyra, sex eller nio dagar. Fotografera magiska vulkan, kustlandskap & dalar av varma nyanser. Koppla av i naturliga varma källor medans tittar på stjärnorna långt ut i vildmarken. Det finns även goda chanser till norrsken fotografering.

Japan – är en resa som ligger varmt om hjärtat med unika landskap och djurfotografering, Japanska makaker, sångsvanar, jättehavsörn som sitter på drivis i soluppgången & dansande tranor är bara några saker vi kommer att uppleva under vår resa. Kulturen är mycket välkomnande & med ett varmt vulkaniskt bad (onsen), känner man sig återhämtad för nya äventyr.

Kina – den äldsta existerande kulturen bjuder på porträtt i världsklass. Vi besöker lokalbefolkningen för porträtt i sina hem klädda i traditionella kläder. Risterrasser, solstrålar, landskap & de mystiska cormorant (skarv) fiskarna upplysta av gaslampor en tidig morgon. Denna resa är en blandning av riktigt fina porträtt locations & sago landskap.

Välkommen att utvecklas kreativt & hitta ditt nästa bildäventyr hos oss på Mästerfoto.

Fotokurs online webbkurs
Manfrotto professional photo
Tierra outdoor equipment
Sony photoProfoto photo equipment
Hoya The difference is clear
Stöd Plan sverige i deras arbete
City Photo Tours i Stockholm
Konstexpo - fineart printing
Riksförbundet svensk fotografi
Stockholm fotomaraton
X